Platform voor de interieurbouwbranche
Laat je creativiteit de vrije loop
Kleur van het jaar – UB38 in Riga, Ares en Fiocco.

Laat je creativiteit de vrije loop

Ontwikkel jouw eigen unieke textuur in decoratief plaatmateriaal

Maatwerk wordt pas echt maatwerk wanneer je zelf je materiaal kunt creëren. Laat de keuzes van je leverancier je niet langer beperken, maar je in staat stellen om een project écht naar je eigen hand te zetten. Sinds deze maand biedt DecoLegno samen met de Italiaanse productiepartner Cleaf interieurbouwers en – ontwerpers precies die mogelijkheid. Met het Solid Colours programma kun je vijf structuren en tachtig unikleuren combineren en daarmee jouw eigen unieke textuur in decoratief plaatmateriaal ontwikkelen. 

UB55 in Millenium, Primofiore en Fiocco.

Geen grenzen, maar mogelijkheden

Met het nieuwe concept, dat werd gepresenteerd op Material District, wil DecoLegno interieurbouwers en – ontwerpers de vrijheid geven om een ontwerp volledig eigen te kunnen maken. De collectie decoratief plaatmateriaal van DecoLegno staat bekend om zijn onderscheidende decors, maar met dit nieuwe concept zijn de mogelijkheden eindeloos, wat nieuwe kansen creëert voor interieurmakers en -ontwerpers. Cleaf weet als geen ander de juiste kleur met de juiste structuur te combineren. Dat unikleuren nu in diverse structuren toegepast kunnen worden, geeft elk project een veel rijkere beleving.

Vijf structuren, tachtig kleuren

De vijf structuren die zijn opgenomen in het Solid Colours programma zijn; Ares met zijn industriële stuceffect, de gladde en zijdematte Fiocco, Millenium met de structuur van geschuurd dennenhout, Primofiore met de beleving van luxe leer en de geometrische lijnenstructuur Riga.

Het palet van tachtig unikleuren is onderverdeeld in twee kleurgroepen: ‘Still’ en ‘Sparkling’. In de groep ‘Still’ vind je wit- tinten, grijs, zacht beige en warme bruin- tinten. Wil je liever echt kleur bekennen, dan is de groep ‘Sparkling’ iets voor jou. Hier vind je een palet variërend van roze, rood, groen, geel, blauw tot paars tinten. Door kleur en structuur te combineren ontstaat een uniek plaatmateriaal voor het creëren van one-of-a-kind interieurconcepten.

UB52 in Millennium, Ares en Riga.

De kleuren zijn door Cleaf ontwikkeld in nauwe samenwerking met Studio MILO, een interieur-, architectuur- en designbureau gevestigd in Milaan en Londen. Het werk van Studio Milo varieert van
interieurontwerp tot product design. 

Kleur van het Jaar: UB38

Als onderdeel van het Solid Colours concept presenteerde DecoLegno op Material District ook de Kleur van het jaar. Uit het brede palet aan kleuren binnen dit programma, is een kleur gekozen die een centrale rol zal spelen in de presentatie van het Solid Colours concept. Zoals je mag verwachten, is het een uitgesproken kleur met karakter en lef, namelijk de UB38 groen. 

Ga direct aan de slag: kies, combineer en creëer

Met een minimale afname van 10 stuks in 10mm, 18mm of 25mm decorspaanplaat is Solid Colours een toegankelijk concept voor toepassingen in bijvoorbeeld retail, kantoren of horeca. Maar ook voor een particulier die een kleur en structuur breed wil toepassen, is het interessant. Bijpassend ABS-kantenband is leverbaar in alle 80 kleuren. 

Je kunt het gehele palet aan unikleuren bekijken op DECOLEGNO.nl. Bij interesse is bemonstering mogelijk op aanvraag.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.