Platform voor de interieurbouwbranche
Van karton naar kans
HONEXT® heeft ook akoestische toepassingsmogelijkheden.

Van karton naar kans

De duurzame revolutie in plaatmaterialen

De stand van Maiburg stond op Material District helemaal in teken van HONEXT®; het innovatieve plaatmateriaal gemaakt van karton- en papierafval. Op de beurs waren echter ook veel Maiburg partners aanwezig. Reden om een Maigreen®-route over de beurs te maken en een verhaal te vertellen over duurzame plaatmaterialen.

Leon van Dun en Loreto Burés (hoofd sales en marketing HONEXT).

“HONEXT® is echt een uniek product”, zegt Leon van Dun, de duurzaamheidsgoeroe van Maiburg. “We willen van plastic af, dus gebruiken we veel meer karton en papier. Deze materialen kunnen echter slechts vijf á zes keer, dus niet onbeperkt, gerecycled worden. Zo ontstaat een afvalberg van karton- en papiervezels. De universiteit van Barcelona zocht een oplossing voor dit probleem en ontwikkelde met HONEXT® een 100% circulair, CO2-negatief en brandvertragend plaatmateriaal. Er is niet genoeg biobased materiaal om aan alle bouwbehoefte te voldoen, daarom staan wij helemaal achter dit product dat volledig uit non-virgin materiaal bestaat.” 

Van papiervezels wordt door HONEXT plaatmateriaal gemaakt.

Het duurzame plaatmateriaal beschikt over vele certificeringen, waaronder Cradle-to-Cradle™ GOLD. Op Material District liet Maiburg zien welke mogelijkheden het vooruitstrevende materiaal biedt. “HONEXT® is de basis waarop de interieurbouwer of architect kan voortborduren. Het heeft akoestische toepassingsmogelijkheden, kan als decoratief paneel gebruikt worden, of dienen als dragermateriaal voor allerlei decoratieve afwerkingen. Wij denken hierin natuurlijk mee met onze klanten. Omdat het materiaal oneindig recyclebaar is, zien wij op dit moment bijvoorbeeld veel interesse vanuit de standbouw. Er zijn voorbeelden van standbouwers in Spanje die hun afval inmiddels tot slechts 1% reduceren door de platen retour te halen en weer tot nieuwe HONEXT®-panelen te verwerken.”

Maiburg Maigreen PET-vilt

Op Material District konden bezoekers tevens verschillende andere Maigreen®-producten ontdekken. De Maiburg Maigreen® PET-viltpanelen zijn geschikt voor plafond- of wandbekleding, scheidingswanden, kasten en ander meubilaire bekleding. Toepassing kan decoratief, maar ook functioneel zijn vanwege de akoestische eigenschappen van het materiaal. Dankzij de Europese productie heeft de +PLUS-lijn een positieve milieu-impact omdat er minder transportbewegingen zijn.

HONEXT® plaatmateriaal wordt steeds vaker gebruikt voor standbouw.

Koskisen Zero Panels 

Als officiële Nederlandse dealer van Koskisen introduceert Maiburg ’s werelds eerste 100% op hout gebaseerde circulaire meubelplaat. Zowel de grondstoffen als de bindmaterialen zijn afkomstig uit de reststromen uit het eigen productieproces, waardoor dit een volledig circulair product is. Het bindmiddel is 100% formaldehydevrij en bevat geen isocyanaten. Dit is volgens Maiburg uniek in de markt.

Finsa Fibrapan Bio

Fibrapan Bio is een houtvezelplaat gemaakt met lijmen van 100% biologische oorsprong, verkregen uit de schors van de boom zelf en met een biologische was. Hierdoor wordt een mdf-vezelplaat verkregen met een gehalte van meer dan 99% natuurlijke bestanddelen, geschikt voor toepassingen in vochtige omgevingen.

Van Dun benadrukt dat Maiburg vakmensen met kennis en een duurzaam assortiment vooruit wil helpen. “We ondersteunen klanten bij het realiseren van een meubel of interieur met een gunstigere ecologische footprint. Dit doen wij bijvoorbeeld door het geven van advies over keurmerken en certificeringen. Met het Maigreen®-label maken wij daarnaast duidelijk zichtbaar welke producten er positief uitspringen op het gebied van duurzaamheid en/of gezondheid. Neem dus vooral contact met ons op voor concreet advies dat aansluit op jouw projecten!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.