Platform voor de interieurbouwbranche
Hoe bereik je het beste akoestische comfort?
Acoustic Solutions by Triplacoustics.

Hoe bereik je het beste akoestische comfort?

Succesvolle integratie gegroefde panelen met microperforaties in het complete interieur

Door continue groei van makelaarsbedrijf Sharp Insurance Brokers Kantoren werd in het jaar 2021 besloten om een historisch pand in Oudenaarde in te richten als een modern en aangenaam kantoorgebouw voor de meer dan 30 medewerkers. De locatie betrof de oude kantoren van een voormalige textielfabriek Saffre Frères in Oudenaarde, die dateren uit de negentiende eeuw.  De oorspronkelijke industriële look met twee verdiepingen met bakstenen gevels én een betonnen binnenskelet werden behouden.

Acoustic Solutions by Triplacoustics.

Voor bouwheer en architect ging het bij dit project zeker ook om het beste akoestische comfort. Voor de kantoorfunctie was deze reconstructie dus van groot belang. Echter, tegelijkertijd moest de hoogwaardige akoestische oplossing ook passen door een te creëren warme en huiselijke uitstraling. Er was bovendien een bijkomende uitdaging: door het beoogde behoud van betongewelven en de industriële look, was er geen correctie mogelijk op de plafondpanelen. 

Uiteindelijk werd er een beroep gedaan op de expertise van Triplacoustics om bij de ontwikkeling van het concept verder te ondersteunen. Uit de vele akoestische oplossingen, kozen architect en bouwheer voor de integratie van gegroefde panelen met microperforaties in het complete interieur.

De samenwerking tussen fabrikant Triplacoustics, de wand- en meubilair uitvoerders Vossaert interieur en van Holder  én architectenbureau DnA van Oudernaarde, verliep zeer vlot waardoor het kantoor op de geplande datum in gebruik genomen kon worden in 2022. Bouwheer en architect waren verheugd over de geslaagde combinatie, dus hoe akoestiek en esthetiek in dit totaalproject samengingen. Eén van de grootste troeven van dit product is namelijk de totale integratie akoestische maatpanelen zoals wanden, kastdeuren, open nissen en ventilatiepanelen.  Alle panelen werden uitgevoerd in fineer Europees eiken Decospan en ze werden geolied met een warme wengé kleur die speciaal was ontwikkeld voor dit project. 

Acoustic Solutions by Triplacoustics.

OVER PRINT ACOUSTICS

De fabrikant, een divisie van Triplacoustics, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. De oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Het bedrijf werkt samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meest geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken. De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati, hoogwaardig fineer van Decospan, massieve of decolatten op vilt,  lak, Ntgrate vinyl of digitale bedrukking én een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden.  

VISIE

Print Acoustics streeft ernaar de meest efficiënte, stabiele en decoratieve akoestisch dempende oplossingen op basis van het Helmholtz-principe te ontwikkelen en te produceren om reductie van de nagalm te bereiken die wordt veroorzaakt door de menselijke stem. Op die manier draagt het bedrijf bij aan een verbeterd akoestisch comfort en een gezonder binnenklimaat in gebouwen.

MISSIE

Print Acoustics biedt de internationale projectmarkt een breed assortiment efficiënte, decoratieve en duurzame geluidsabsorberende panelen op maat van elke toepassing. Deze oplossingen op basis van het Helmholtz-principe bestaan uit een hoogwaardige kern met een kwalitatieve, eenvoudig te reinigen bovenlaag. Samen met een kwalitatief hoogwaardig netwerk van partners,  garandeert het bedrijf op lokaal niveau veel persoonlijke begeleiding tijdens het project. Dit geschiedt al vanaf de voorschrijving tot aan het moment van de installatie.

Productie en R&D

Alle akoestisch dempende producten van Print Acoustics worden in-huis ontwikkeld en geproduceerd. Ze ondergaan grondige testen in de nagalmkamer van een onafhankelijk akoestisch labo, alvorens ze op de markt gebracht worden. Na een grondige studie en de technische tekening van elke bestelling, worden de panelen, deuren en losse elementen geproduceerd in de fabriek in Harelbeke (België). De kwaliteit van de producten wordt zowel tijdens als na het productieproces streng gecontroleerd.

TRIPLACO: PANELS.PROJECTS.PARTNERS.

Triplaco, het moederbedrijf achter het Triplacoustics-gamma,is een Belgisch familiebedrijf (zesde generatie) dat gespecialiseerd is in plaatmateriaal. Sinds 1830 groeide dit bedrijf uit van ambachtelijke eenmanszaak tot een innovatieve high-end speler in de sector van plaatmateriaal. Naast de handel in en de verlijming van plaatmaterialen,kunnen ze dit plaatmateriaal ook op maat aanleveren (verzagen,frezen, boren en afkanten volgens de eisen van de klant). Ook maatwerkdeuren en akoestische maatwerk producten van Triplacoustics behoren tot hun specialiteiten. Door hun breed aanbod en oplossingsgerichte service zijn ze dan ook een gewilde partner voor elke interieurbouwer, voor eender welk project. Hun slogan luidt niet voor niks: PANELS PROJECTS.PARTNERS.

· Producten ter correctie van de nagalm in kantoren: Print acoustics Type M en Type Db t.w. panelen met
microperforaties en gegroefde fineer – met toplaag – op een zwarte kern.

· Locatie: Sharp Insurance Brokers Oudenaarde 

· Bouwheer: Sharp Insurance Brokers 

· Architecten: DnA architecten Oudenaarde

· Plaatser: Vossaert Interieur en Van Holder BV

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.