Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuwbouw zorgt voor grotere voorraad, betere logistiek en meer service
“De klant verwacht steeds vaker dat wij een voorraadhoudende partner zijn.”

Nieuwbouw zorgt voor grotere voorraad, betere logistiek en meer service

‘We gaan op alle fronten voor een uitbreiding’

Begin februari is Kuiper Holland begonnen met de bouw van een nieuw, extra magazijn van 1800 vierkante meter. Niet veel later startten de sloopactiviteiten van hallen die niet meer in gebruik zijn. “Wij willen de beschikbare ruimte op ons terrein zo optimaal mogelijk gebruiken”, aldus directeur Hans Golbach. “Het doel van deze uitbreiding is het verhogen van onze voorraden, een efficiëntere logistiek en meer servicemogelijkheden voor onze klanten.”

Efficiënter werken

Het streven is om de nieuwbouw medio juli, vlak voor de bouwvak, gereed te hebben. Vanaf dat moment kan Kuiper Holland dan ook gebruik maken van een totale bebouwde oppervlakte van 14.000 vierkante meter. “Het biedt ons de mogelijkheid om nog efficiënter te werken.” In de periode van de nieuwbouw en sloop zullen klanten volgens Golbach geen nadelige gevolgen ondervinden. “Alle reguliere werkzaamheden en leveringen gaan gewoon door. We maken tijdelijk gebruik van een externe ruimte, verderop in Tubbergen. Dat is prima als tijdelijke oplossing, maar niet handig voor de lange termijn. Dan moeten onze mensen te vaak op en neer rijden. Tevens is de afgelopen tijd weer volop geïnvesteerd in nieuwe machines zoals een fineerzaag voor fineer van 1,5 millimeter dikte, een aanlijmstraat en een nieuw aanlijmstation bij de fineerpers. Hierdoor is de capaciteit met ongeveer 30 procent toegenomen. Daarnaast hebben we twee extra productiemedewerkers aangenomen. We gaan op alle fronten dus voor een uitbreiding.”

Kuiper Holland kan vanaf de zomer gebruik maken van een totaal bebouwde oppervlakte van 14.000 vierkante meter.

Voorraadhoudend

Deze uitbreiding biedt Kuiper Holland nog meer de mogelijkheid om een grotere voorraad bij te houden. “Juist dat is onze kracht. Het plaatmateriaal is afkomstig vanuit de hele wereld. Dit zorgt voor een enorme diversiteit aan materialen: multiplex, MDF, Queenply, Spaanplaat en Flexfineer. De klant verwacht steeds vaker dat wij een voorraadhoudende partner zijn. Voor ons is dat een voordeel omdat zo een stukje afhankelijkheid ontstaat. Wij zijn verzekerd dat de klanten de voorraad ook daadwerkelijk afnemen. Aan de andere kant hebben wij tegenwoordig te maken met de Bol.com-generatie. Velen verwachten dat je snel en het hele jaar door kunt leveren. Bij een grote voorraad binnen het eigen bedrijf is dat goed mogelijk. En deze nieuwbouw biedt ons de ruimte om nog beter aan die wens te voldoen. Dus ook voor klanten waarvoor wij geen voorraad bijhouden, zijn wij dankzij het ruime assortiment een aantrekkelijke partner.”

Fineercalculator 

Behalve de wens van een royale voorraad wil de klant van nu volgens Golbach ook graag bestellingen op maat. “Het is niet dat ze zomaar een hoeveelheid platen bestellen. Het gaat vaak om een exact aantal dat interieurbouwers op dat moment voor een bepaald project nodig hebben.” Kuiper Holland biedt daarnaast op haar website de mogelijkheid om met een speciale fineercalculator een globaal inzicht van de meest actuele prijzen te krijgen. “Dat is een fantastische tool om 24/7 online inzicht op de eigen calculatie te houden.”

Om de toekomst van het inmiddels 71-jarige bedrijf te waarborgen is ook Scott Golbach, de zoon van de huidige directeur, binnen Kuiper Holland actief. “Hij is bijzonder gedreven, heeft er veel lol in en houdt zich bezig met nieuwe ontwikkelingen als EUDR. Dit is een wet om klimaatverandering door ontbossing van producten als hout, rubber en soja tegen te gaan. Ik ben blij met zijn aanwezigheid want er staan ons als houtbranche nog voldoende uitdagingen te wachten. Bij Kuiper Holland gaan we in ieder geval met een positief gevoel de toekomst in.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.