Platform voor de interieurbouwbranche
ADLER Clean-Smart: innovatief reinigingssysteemvoor alle lakinstallaties

ADLER Clean-Smart: innovatief reinigingssysteemvoor alle lakinstallaties

Moderne lakinstallaties zorgen voor een kwalitatief hoogwaardig en efficiënt coatingproces – maar zijn ook zeer onderhouds- en reinigingsintensief. Lakken hechten immers niet alleen goed aan het gewenste oppervlak, maar ook aan lakleidingen, pompen en transportbanden. Hoe hoger de kwaliteitseisen aan het oppervlak, des te beter de systemen moeten worden gereinigd – en des te meer kosten er ontstaan door de aanschaf van reinigingsmiddelen en uitvaltijden van de machines. Vooral het lakken van kleine aantallen brengt vaak een enorme extra inspanning met zich mee. Maar dat is buiten ADLER Clean-Smart van de Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER gerekend: dit innovatieve reinigingssysteem voor watergedragen lakken garandeert een betrouwbare, efficiënte en milieuvriendelijke reiniging van alle coatinginstallaties, van handspuitpistool tot spuitautomaat.

Gerhard Schmid presenteert het innovatieve reinigingssysteem ADLER Clean-Smart. (c) ADLER

Uniek reinigingssysteem

”Als premium leverancier bieden we onze klanten niet alleen hoogwaardige verven en lakken voor elke toepassing, maar zien we onszelf ook als servicepartner voor het complete lakproces”, aldus Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux in Heeze. Hij benadrukt dat het reinigen van lakinstallaties vaak een onderschat onderdeel van het coatingproces is: “Uitvaltijden door verstopte sproeiers kosten waardevolle productietijd, en verontreinigde leidingen of transportbanden tasten de kwaliteit van het gelakte oppervlak aan.” De afdeling R&D van ADLER heeft daarom ADLER Clean-Smart ontwikkeld. Dit unieke reinigingssysteem voor watergedragen lakken bestaat uit ADLER Clean-Smart B&P voor transportbanden en lakleidingen of -pompen, ADLER Clean-Smart Gel voor lakleidingen en ADLER Clean-Smart 2K voor 2K-systemen. Alle drie de reinigingsmiddelen worden gekenmerkt door een hoge mate van efficiëntie en een uitstekende reinigingskracht. Hierdoor wordt niet alleen tijd en geld bespaard, maar blijft ook de VOS-uitstoot laag. Daarnaast is elk reinigingsmiddel perfect geoptimaliseerd voor zijn specifieke toepassing, licht Cremers toe: “Bij ADLER Clean-Smart B&P hebben we de schuimvorming geminimaliseerd, zodat het blik niet overloopt en er niet nog meer verontreiniging ontstaat.” ADLER Clean Smart 2K is compatibel met veel verschillende verharders en heeft een extreem laag acetongehalte. Zo kan de verharder niet uitkristalliseren en hoeven de leidingen minder vaak te worden vervangen. Volgens Cremers is ADLER Clean-Smart Gel bijzonder populair bij verwerkers: ”De reinigingsvloeistof hecht door zijn gelachtige structuur heel goed aan de lakleiding en heeft hier een krachtige werking. Hierdoor worden ook oude lakresten verwijderd, die anders de sproeiers zouden kunnen verstoppen of het lakoppervlak zouden kunnen verontreinigen.“

Universeel en milieuvriendelijk

Van handspuitpistool tot spuitautomaat of -robot, van meubelmakers tot industriële keuken- en meubelfabrikanten: ADLER Clean-Smart kan universeel worden gebruikt in alle coatingsystemen voor watergedragen lakken en is ook compatibel met producten van andere leveranciers. Bovendien scoort het systeem punten met zijn milieuvriendelijkheid, want ondanks zijn sterke reinigingskracht heeft ADLER Clean-Smart een duidelijk lagere VOS-uitstoot dan vergelijkbare producten. 

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met circa 720 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag de dag onder leiding van Andrea Berghofer in handen van de derde generatie. Elk jaar verlaat 21.000 ton lak de fabriek in Schwaz (Tirol) naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. In 2018 werd in Heeze ADLER Benelux opgericht; daarnaast heeft ADLER verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije. 

ADLER produceert sinds 2018 als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100% klimaatneutraal. Met behulp van een groot aantal maatregelen heeft ADLER zijn ecologische voetafdruk tot een minimum weten te beperken. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe projecten ter bescherming van het klimaat. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.