Platform voor de interieurbouwbranche
Polycolor Top 2K: voor kunststof dat tegen een stootje kan
Met behulp van Polycolor Top 2K van ADLER zijn kunststof kozijnen zeer goed bestand tegen invloeden van buitenaf. (c) ADLER

Polycolor Top 2K: voor kunststof dat tegen een stootje kan

Hout is niet het enige materiaal dat gebaat is bij een beschermende lak- of verflaag. Ook kunststof kan profiteren van een coating. Deze zorgt ervoor dat het oppervlak er mooi uitziet, prettig aanvoelt en goed bestand is tegen invloeden van buitenaf – en dat in veel verschillende kleuren, met een hoge kleurstabiliteit. Hiervoor zorgt de watergedragen 2K-coating Polycolor Top 2K van de Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER.

Het assortiment van ADLER bevat niet alleen diverse coatings voor hout en materialen op houtbasis, maar ook voor tal van andere ondergronden. Een voorbeeld hiervan is kunststof. Het lakken hiervan is doorgaans niet eenvoudig: niet iedere lak hecht namelijk even goed. Polycolor Top 2K van ADLER lukt het wél. Deze watergedragen coating werd in eerste instantie voor kozijnen ontwikkeld, maar heeft zich inmiddels ook voor andere toepassingen bewezen. De lak creëert een oppervlak van goede kwaliteit, is eenvoudig aan te brengen en is goed voor het milieu. De coating heeft namelijk een zeer laag VOS-gehalte, bevat geen stoffen die schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid en is gecertificeerd met het Cradle to Cradle-keurmerk.

Ook kunststof ventilatieroosters kunnen met Polycolor Top 2K worden gecoat – en dat in alle kleuren van de regenboog. (c) ADLER

Geschikt voor (bijna) iedere ondergrond

Met uitzondering van PE en PP is Polycolor Top 2K geschikt voor alle soorten kunststof, waaronder ook folie en glasvezelversterkt kunststof. Na het aanbrengen van slechts één laag is het oppervlak zeer goed bestand tegen invloeden van buitenaf. De coating heeft bovendien een hoge permanente elasticiteit, hardheid en krasvastheid. Het kunststof is daarnaast beter bestand tegen reinigingsmiddelen, olie en vetten. Hierdoor wordt de levensduur van het gelakte oppervlak aanzienlijk verlengd. “Polycolor Top 2K is niet alleen geschikt voor het coaten van onder andere deurkozijnen, drempels, profielen en lambriseringen, maar ook voor het coaten van lampen, rookmelders en kabelgoten”, aldus Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux in Heeze. “Dankzij zijn weersbestendigheid kan de lak ook buiten worden gebruikt, bijvoorbeeld voor tuinmeubelen, tuinhuisjes, speeltoestellen en gevelelementen.”

Hoge kleurstabiliteit

Ook op het gebied van design biedt de kunststofcoating bijna onbeperkte mogelijkheden: de lak is verkrijgbaar in alle RAL- en NCS-kleuren en garandeert een hoge kleurstabiliteit. Vooral in het wit komt de coating goed tot zijn recht: terwijl ongecoated kunststof in het zonlicht vergeelt, blijft Polycolor Top 2K stralend wit. De coating zorgt er tevens voor dat het oppervlak beter kan worden schoongemaakt en beter bestand is tegen vuil. Met verschillende structuurpasta’s kunnen extra effecten worden gecreëerd, en een anti-heat-additief beschermt tegen beschadiging en vervorming. Polycolor Top 2K garandeert hiermee een oppervlak van langdurig hoge kwaliteit, en dat op bijna elke ondergrond, voor elke toepassing en in elke kleur.

Polycolor Top 2K zorgt ervoor dat ook kunststof kabelgoten niet vergelen. (c) ADLER

Alternatief voor UV-walslakken

Polycolor Top 2K kan het beste met de spuit worden aangebracht. Voor uv-lakken die met behulp van een wals worden aangebracht, zoals in de meubel- en interieurbouw vaak het geval is, heeft ADLER echter ook een alternatief. Met de Innolux Haftpromotor kunnen de hoogreactieve high-solid uv-lakken uit de Innolux-serie van ADLER namelijk zonder problemen ook op alle gangbare soorten kunststof worden aangebracht. De Innolux Haftpromotor zorgt voor een uitstekende hechting en een oppervlak met een hoge chemische en mechanische weerstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.