Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuwe topper voor gegarandeerd matte vloer
SKYLT Extra #5300 Topcoat 2K is bij uitstek geschikt voordruk belopen oppervlakken. Hier een trap in het Herbert Vissers College, uitvoer door Trotse Vloeren.

Nieuwe topper voor gegarandeerd matte vloer

Glansstrepen voorkomen en nog sterkere toplaag

RIGO Verffabriek heeft er een nieuwe topper bij! Om het natuurlijke uiterlijk van SKYLT Original te beschermen, behouden en bekrachtigen, ontwikkelde het bedrijf een optionele laatste afwerklaag: SKYLT Extra #5300 Topcoat 2K. “Deze voorkomt glansstrepen, maakt oppervlakken geschikt voor intensief gebruik en is onzichtbaar”, zegt accountmanager Thomas Viellevoije. “Letterlijk en figuurlijk een topper dus!”

SKYLT Extra #5300 Topcoat 2K.

SKYLT Original is een RIGO-product dat grote populariteit geniet. “Het is een prachtig product”, verklaart Thomas trots. “Hiermee behoud je de onbehandelde uitstraling van hout. De ultramatte afwerking zorgt echter wel voor uitdagingen. Alles wat mat is gaat namelijk bij wrijving glanzen. Dit hoorden wij ook regelmatig van onze klanten. Vooral op de vloeren werden glansstreepjes zichtbaar bij intensief gebruik. Dat stak ons wel, want we willen een product leveren dat áltijd goed is.”

SKYLT original in een woning, uitgevoerd door Van Mourik Keukens en Interieur.

Wrijving leidt tot glans

Hoe zit dat nou precies met een glanzend of mat oppervlak? “De uitstraling van het oppervlak heeft te maken met het licht dat hierop valt. Hoe gladder of platter iets is, hoe glanzender het oogt. SKYLT Original zorgt er daarom voor dat de vezels van het hout omhoog blijven staan. Dat is op microscopisch niveau, maar zorgt er wel voor dat het oppervlak een matte finish heeft. Bij veel wrijving kunnen de vezels echter toch platgedrukt worden en kan glans ontstaan.”

RIGO Verffabriek was al lang bezig met de zoektocht naar een oplossing voor dit probleem. “Dit bleef zonder resultaat, tot we in 2022 overgenomen werden door Blanchon Group. Wij hebben vijf mensen in het lab, maar zij wel 25. Samen gingen we de uitdaging aan om een nieuw product te ontwikkelen met een nog betere matteringstechnologie.” 

Het resultaat is de SKYLT Extra #5300 Topcoat 2K, die verkrijgbaar is in één liter en vier liter verpakkingen. “De watergedragen 2-componenten polyurethaanlak werd eerst intern door onze technische collega’s getest. Na verdere finetuning is het product door middel van een meesterproef ook nog getest door een aantal klanten.” De reacties waren volgens Thomas zeer positief. “Hè, hè, het is er eindelijk! Dat horen wij vaak. We kunnen eindelijk de glansstrepen te lijf en daar zijn we erg blij mee.” 

Een duurzame leefkeuken, gemaakt door goedhoutbaar keukens & houtwerk.

Vrijwel dezelfde kosten, sterkere toplaag

SKYLT Extra #5300 Topcoat 2K is een echte topcoat: het is de laatste laag die aangebracht wordt. “Van SKYLT Original zijn normaal drie lagen nodig. Die kunnen professionals nu vervangen door twee normale lagen en een laag Topcoat. Helaas lukt het nog niet om één product te maken dat alles kan. Er zijn dus nu nog twee producten nodig, maar hiermee bereik je wel een veel sterkere toplaag dan voorheen het geval was. Op de vierkante meter blijven de kosten vrijwel hetzelfde.” 

Voor architecten biedt het nieuwe product ook een goede oplossing. “SKYLT Original is, in combinatie met de SKYLT Extra #5300 Topcoat 2K, nu nog beter geschikt voor grote projecten en drukbelopen vloeren. Denk aan restaurants of zalencentra. We weten dat het nu al veelvuldig wordt toegepast en we zijn hier heel blij mee!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.