Platform voor de interieurbouwbranche
Werkflow optimaliseren met nieuwe machines

Werkflow optimaliseren met nieuwe machines

De zoektocht naar capaciteitsvergroting is tot een goed einde gebracht

25 jaar geleden begon Eric Kuiper als ZZP’er met Klusbedrijf Eric Kuiper, ofwel KEK. Zijn eerste formaatzaag kocht hij bij De Groot Bewerkingsmachines en een hechte samenwerking ontstond. Anno 2024 levert het bedrijf verschillende nieuwe machines, om KEK nog verder te laten groeien.

“Al die tijd is accountmanager Rob van Wanrooij al onze contactpersoon”, vertelt Kuiper. “Na vier verhuizingen investeren wij nu weer in nieuwe machines. Hiermee willen we onze werkflow optimaliseren, zodat we grotere aanvragen aankunnen.” De directeur is erg te spreken over de samenwerking met De Groot. “Zij leveren kwaliteitsproducten en zijn snel beschikbaar in het geval van een storing. Daarnaast is het prettig dat we met dezelfde software kunnen automatiseren en robotiseren.”

Volgens Van Wanrooij is het belangrijk om een klant te behandelen als een vriend. “Als je geen goede binding met een klant hebt, dan word je geen partners van elkaar. Daarom ben ik altijd beschikbaar als er vragen zijn, het liefst nog dezelfde dag. Daarnaast denk ik met Eric mee, over nieuwe oplossingen om zijn bedrijf te laten groeien.”

Machine en software oplossingen

In de productieruimte van KEK, die maar liefst 7200 vierkante meter groot is, zijn inmiddels diverse machines te vinden die De Groot door de jaren heen leverde. “Dit zijn bijvoorbeeld twee CNC machines, een Biesse Selco SK4 opdeelzaag, 2 Altendorf formaatzagen, een Viet breedbandschuurmachine en een Biesse Stream A Kantenaanlijmmachine. Zij hebben bijgedragen aan de professionalisering en groei van het bedrijf.” 

Toen KEK 1,5 jaar geleden nadacht over de aanschaf van nieuwe machines nam de accountmanager Kuiper mee naar de fabriek van Biesse in Italië. “Dit doen wij regelmatig, omdat daar alle machines in werking te zien zijn. Dit geeft onze klanten een goed beeld van de mogelijkheden. Wij leveren echter niet alleen machines, maar verzorgen ook de koppeling met software. De Groot heeft 27 specialisten in dienst die zich hier mee bezig houden.”

KEK krijgt het steeds drukker en was op zoek naar capaciteitsvergroting. Hier werkt De Groot aan mee door het leveren van twee nieuwe machines. “Heel belangrijk is de Biesse Winstore X2. Dit is een volledig geautomatiseerd laad- en losmachine voor plaatmateriaal. Het sjouwen met plaatmateriaal is niet meer nodig, hij weet precies waar alles ligt. De machine sluit naadloos aan op de CNC-bewerkcentra en opdeelzagen van Biesse en zorgt ervoor dat de productie opgeschaald kan worden. KEK kan daardoor veiliger, sneller en goedkoper werken.”

In dit specifieke geval is de Winstore gekoppeld aan een nieuwe Rover A CNC-nestingmachine. De machine legt het plaatmateriaal automatisch op de invoertafel en de CNC-nestingmachine kan aan de slag. Hier komt geen personeel meer aan te pas en de machine garandeert hoge kwaliteit en continuïteit. Een labelprinter en het T-Jet blaassysteem maken het geheel compleet, omdat deze de groeven van de frees meteen schoon blaast. “Door de combinatie van deze nieuwe machines is KEK vrijwel in capaciteit verdubbeld”, zegt Van Wanrooij.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.