Platform voor de interieurbouwbranche
Universele houtschroef met unieke eigenschappen door nieuw ontwikkelde technologie

Universele houtschroef met unieke eigenschappen door nieuw ontwikkelde technologie

Maak het werken met schroeven efficiënt en comfortabel

HECO-TOPIX-plus (van HECO-Schrauben) is een serie houtschroeven met slimme eigenschappen en een groot aantal uitvoeringen, die de schroef geschikt maakt voor vrijwel alle toepassingen in de (hout)bouw en de houtbewerking. In de schroeven zijn drie technische innovaties van HECO toegepast – GripFit, MagicClose en PerfectPitch – die het werken met de schroeven zeer efficiënt en comfortabel maken. 

De nieuw ontwikkelde GripFit-technologie zorgt voor een optimale grip van schroeven met de HECO-Drive schroefkop op het HECO-Drive-Bit. Het bit is conisch, zodat de schroef vanzelf op het bit wordt vastgehouden. Hierdoor kunnen schroefklussen met één hand worden uitgevoerd. GripFit is erg handig bij de verwerking van roestvrijstalen HECO-TOPIX-plus schroeven, waarbij een magneet niet werkt. GripFit vermindert tevens de slijtage, omdat er minder speling is tussen de schroef en het bit. Met de HECO-Drive, die uitwisselbaar is met standaard torx, kunnen meerdere schroefdiameters worden verwerkt zonder dat het bit verwisseld moet worden.

De HECO-TOPIX-plus voldraadschroeven hebben een variabele schroefdraad, die aan de voorkant een andere spoed hebben dan aan de achterkant. De houtdelen worden daardoor vanzelf tegen elkaar aan getrokken, waardoor de verbinding sterker is. De houtdelen hoeven dus ook niet meer voorgespannen te worden, wat veel tijd bespaart. Het MagicClose-effect is bij de nieuwe HECO-TOPIX-plus houtschroeven geperfectioneerd, waardoor er kortere schroeven gebruikt kunnen worden, wat de verwerking nog sneller en efficiënter maakt.

PerfectPitch houdt in dat de spoed van de schroefdraad afhankelijk van de schroeflengte is geoptimaliseerd. Korte schroeven hebben bijvoorbeeld een lage spoed, waardoor de schroef met meer schroefdraad in het hout verankerd zit en er een sterkere verbinding ontstaat. Langere schroeven hebben een hoge spoed, zodat ze sneller in het hout kunnen worden gedraaid. 

Door het nieuwe HECO-TOPIX-plus assortiment wordt de schroefkeuze voor de vakman eenvoudiger. Hij kan met één type schroef vrijwel alle werkzaamheden uitvoeren voor de constructieve hout- en gevelbouw, voor de keuken- en interieurinrichting, de meubelbouw en voor de bevestiging van isolatiemateriaal en zonnepanelen. De nieuwe HECO-TOPIX-plus-familie is voor al die toepassingen ETA-19/0553 gecertificeerd.

De HECO-TOPIX-plus is verkrijgbaar als voldraad- of deeldraadschroef met een diameter van 2,5 tot 10 millimeter en met de aandrijvingen HECO-Drive, Pozi-Drive en T-Drive.

HAL 6 – STAND 6313  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.