Platform voor de interieurbouwbranche
Akukurk Wandpanelen: dé nieuwe duurzame en innovatieve wandpanelen

Akukurk Wandpanelen: dé nieuwe duurzame en innovatieve wandpanelen

Floer, toonaangevend op het gebied van innovatieve vloer- en wandproducten, onthult met trots haar nieuwste collectie: de Floer Akukurk Wandpanelen. Deze extreem duurzame akoestische wandpanelen van kurk combineren een 100% natuurlijke uitstraling met geluiddempende en isolerende eigenschappen. Maar naast de vele functionele voordelen, zijn de unieke Akukurk panelen een waanzinnige toevoeging in elke ruimte. Dankzij het opvallende 3D effect draagt een akukurk wandpaneel bij aan een buitengewoon natuurlijke look en feel in ieder interieur!

100% natuurlijke wandpanelen

Na het succes van de Akupanel Wandpanelen, gelanceerd in 2022, heeft Floer weer een nieuwe, unieke collectie toegevoegd aan het populaire wandbekleding assortiment. Met de introductie van de Akukurk Wandpanelen is Floer ervan overtuigd een unieke wandafwerking toe te voegen. “Met de Floer Akukurk Wandpanelen brengen we een 100% natuurlijk element in huis dat niet alleen uitzonderlijk duurzaam is, maar ook vele praktische voordelen biedt,” verklaart Stefan, verantwoordelijk voor productontwikkeling bij Floer.

Focus op duurzaamheid

Als Nederlandse vloerengroothandel staat duurzaamheid centraal in al haar activiteiten, van productie tot transport. Dit geldt ook voor de nieuwe collectie; alle Akukurk Wandpanelen zijn vervaardigd uit een kurkplaat bedekt met 100% natuurlijk boomschors, handgemaakt en rechtstreeks geoogst van de kurkeik. Het productieproces verklaart de duurzaamheid van deze producten. Bij het oogsten van de kurk worden er geen bomen gekapt en ondervinden de bomen zelfs geen enkele schade. Kurk groeit namelijk gewoon weer terug! De duurzame en natuurlijke wandpanelen van kurk worden bovendien handgemaakt in Portugal.

Akoestische wandpanelen

De Floer Akukurk Wandpanelen combineren hun natuurlijke aantrekkingskracht met praktische voordelen. Door de variatie in diktes van het schors worden geluidsgolven geabsorbeerd, waardoor de akoestiek in elke ruimte verbetert. Daarnaast bieden de 3D-panelen een isolerende werking, wat bijdraagt aan het behoud van een gelijkmatige temperatuur. Naast de praktische voordelen zijn deze panelen uitermate geschikt voor zowel huishoudelijke als commerciële ruimtes! De akoestische wandpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende looks, van 100% echt boomschors tot zandsteen-look. Met de introductie van de Akukurk Wandpanelen zet Floer een nieuwe standaard in duurzaamheid en innovatie op het gebied van wandafwerking.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.