Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuwe koppeling optimaliseert CNC-integratie
De Junglekast is nu echt gemaakt.

Nieuwe koppeling optimaliseert CNC-integratie

Softwareleverancier denkt mee met gebruikers

In 2024 kunnen gebruikers van softwarepakket Palette CAD verschillende vernieuwingen en verbeteringen verwachten, zo vertelt mede-eigenaar Jeroen Smeets enthousiast. “We hebben zes jaar gewerkt aan een andere Palette CAM koppeling. Deze is helemaal nieuw en werkt veel beter.”

Met Palette CAD kunnen interieurbouwers, ontwerpers en architecten gedetailleerde ontwerpen maken van interieurs. Deze ontwerpen kunnen dankzij de Palette CAM-koppeling doorgestuurd worden naar alle bekende machines. Deze integratie met CNC-machines bespaart veel tijd en voorkomt fouten. 

Palette CAD is vooralsnog het enige CAD-programma dat gekoppeld kan worden met de software van Blum.

“Toch is er een aantal verbeterpunten voor de huidige koppeling. Daarom komen we nu met een nieuwe variant. Deze is veelzijdiger en sluit beter aan op de nieuwe softwareprogramma’s van deze tijd. Daarnaast houden we veel meer rekening met verschillende productiemethodes per plaat, project of machine. Het is met de nieuwe Palette CAM-koppeling voor de klant mogelijk om zelf de regie te hebben welke plaat op manier A, en welke plaat op manier B gefreesd mag worden.” 

De nieuwe koppeling sluit beter aan op de nieuwe softwareprogramma’s van deze tijd.

Voorheen moesten de medewerkers van Palette CAD updates en aanpassingen in de koppeling handmatig doorvoeren, maar dat is met de nieuwe versie verleden tijd. “Alles wat nieuw is krijgen de klanten automatisch, dus dat is een ander groot voordeel. En klanten kunnen vrijwel alle instellingen binnen de tekenomgeving zelf  aanpassen als ze dit willen. Dit maakt dat wij heel enthousiast zijn over de nieuwe koppeling.”

De nieuwe versie van Palette CAM is nu al beschikbaar, maar wordt volgens Smeets per machine uitgerold. “Momenteel is de koppeling al geschikt Format 4 machines en ook al voor Homag machines en SCM machines. De andere machinemerken volgen nog dit jaar. We hebben de nieuwe versie nu bij drie klanten geïnstalleerd en zij zijn net zo positief als wij. Deze ontwikkeling biedt alleen maar voordelen.”

Aparte machinekoppeling voor Blum Easystick

Er is echter nog meer te vertellen, want Palette CAD komt dit jaar ook met een aparte machinekoppeling voor Blum Easystick. “Deze koppeling is straks standaard, zonder meerprijs, voor alle klanten beschikbaar. Wij zijn dan vooralsnog het enige CAD-programma dat gekoppeld kan worden met de software van Blum, dat veel gebruikt wordt door startende ondernemers.” Hiermee biedt het bedrijf een handige toevoeging op het Palette CAD Start pakket, dat ook zeer geschikt is voor kleinere interieurbedrijven. “We zijn in Duitsland nog met veel andere ontwikkelingen bezig, maar hier kunnen we nog even niets over zeggen.”

Op de laatste interieurbouw beurs in 2022 vierde Palette CAD nog de duizendste gebruiker van het programma.

Eind dit jaar is Palette CAD opnieuw aanwezig op ProWood in België. “Ook hier staat de gehele houtbranche. We presenteren onze nieuwe koppelingen en andere noviteiten. Zo worden nieuwe materialen en objecten toegevoegd aan de catalogus. Op de beurs tonen we tevens de Junglekast, bekend van onze advertenties, in het echt. Het bedrijf Moldura Interior Works uit Valkenswaard heeft dit voor ons gemaakt met behulp van Palette CAD en Palette CAM, zo laten we zien dat je ook speciale ontwerpen met Palette CAD kunt ontwerpen en produceren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.