Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuws

UNILIN Master Oak overstijgt natuurlijk eik op meesterlijke wijze

UNILIN-Master-Oak-3-kopiëren

Tekst | Unilin Panels

Beeld | Unilin Panels

12 januari 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Een interieurplaat die eruit ziet als echt hout, maar nóg performanter is: kan dat? Met UNILIN Master Oak maakt Unilin Panels het waar. De nieuwste generatie plaatmateriaal combineert de look-and-feel van natuurlijke eik met de onklopbare kwaliteit van melamine en HPL. Take that, oak!

Natuurlijke ambitie

Na jaren onderzoek en ontwikkeling lanceert Unilin Panels – onderdeel van de Belgische Unilin Group – haar paradepaardje. “UNILIN Master Oak vloeit voort uit onze passie voor mooie dingen en de onstilbare honger om producten steeds beter te maken”, vertelt R&D director Caroline Van de Populiere.

“De natuur is onze grootste inspiratiebron, en bij elke nieuwe ontwikkeling evenaren we die natuurlijke look iets meer. Deze keer zetten we een ongeziene stap vooruit: we behouden de functionele eigenschappen van melamine en HPL en overgieten ze met de elegantie van echte eik.”

Beter dan het origineel

Het nieuwe plaatmateriaal is een geschenk voor creatieve interieurdesigners. “De matte uitvoering van UNILIN Master Oak zorgt voor een luxueuze uitstraling en heeft een unieke tekening – net zoals bij echte eik”, vertelt Caroline trots. “Verschillende soorten poriën en dieptevariaties versterken die natuurlijke look.”

“Tel daar de buitengewone performantie van decoratief plaatmateriaal bij en je krijgt een product dat echte eik meesterlijk overstijgt. UNILIN Master Oak oogt natuurlijk en is krasvast, kleurvast, en onderhoudsvriendelijk.”

Trial-and-error 

De ontwikkeling van UNILIN Master Oak had best wat voeten in de aarde. Caroline: “De grootste uitdaging was om de natuurlijke look-and-feel toe te passen op melamine en HPL. Dat was een proces met vallen en opstaan. Het recept voor succes? Teamwerk, slim gebruik van gepatenteerde technologieën en out of the box denken.”

Van idee tot product in 7 stappen

  1. Creatie van een trendverhaal volgens de noden van de markt;
  2. Selectie van verschillende soorten eik om de basis te bepalen;
  3. Ontwikkelen van lay-out en structuur;
  4. Zoeken naar de juiste samenstelling;
  5. Aftoetsen van stalen in de nationale en internationale interieurmarkt;
  6. Verwerken van feedback uit de markt en product optimaliseren;
  7. Zo! UNILIN Master Oak is klaar om de wereld te veroveren. 

Uitgebreide waaier aan producten en toepassingen

UNILIN Master Oak is verkrijgbaar in een uitgebreid productenpakket en is geschikt voor zowat alle interieurtoepassingen: van deuren over legplanken tot wandpanelen, en voor projecten in retail, burelen of de hotelsector. Met vier houtkleuren en twee unikleuren – wit en zwart – lanceert Unilin Panels in een klap zes kant-en-klare designs.

UNILIN Master Oak is bovendien eenvoudig te combineren met alle soorten dragers – zoals MDF- of spaanplaat – en is ook beschikbaar in brandvertragende, vochtwerende en formaldehydevrije varianten. Kortom: met UNILIN Master Oak geef je top-notch projecten een bovennatuurlijk resultaat.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht