Platform voor de interieurbouwbranche
‘Wij denken buiten de kaders van standaardkleuren’
De eerste editie van nieuwe kleurenwaaiers was binnen een maand uitverkocht.

‘Wij denken buiten de kaders van standaardkleuren’

Het eerste kwartaal is voor Anker Stuy Coating tot nu toe boven verwachting, zegt commercieel directeur Emile Stuy. “2023 was een uitdagend jaar, onder meer door de inflatie en de naweeën van de prijsstijgingen van grondstoffen. Desalniettemin is 2023 positief afgesloten en is de vraag in 2024 hoger dan wij verwacht hadden. Het jaar is ook afgetrapt met de introductie van nieuwe kleuren voor de meubel- en interieurindustrie.”

Anker Stuy brengt nieuw ontwikkelde kleuren op de markt met officiële kleurenwaaiers. Hiervan was de eerste editie binnen een maand uitverkocht. De tweede editie is in maart weer leverbaar. “Voor inspiratie kijken wij naar de trends in de markt en spreken wij met gerenommeerde interieurarchitecten om kleurconcepten te ontwikkelen. Zo hebben wij, naast deze kleurenwaaier, ook nog een industriële stalenmap, met daarin bijvoorbeeld koper- en goud effecten.” 

“Een matte en natuurlijke uitstraling is erg gewild.”

Matte en natuurlijke uitstraling

Anker Stuy Coating biedt een totaalsysteem van beitsen en lakken. Beitsen voor het kleuren van het hout, en de lak voor een kras vaste bescherming van het oppervlak. “Deze is verkrijgbaar in een natuurmatte glans tot hoogglans afwerking. De focus ligt op watergedragen producten, maar ze hebben ook nog een oplosmiddelhoudend aanbod, omdat hier nog steeds behoefte aan is.” 

Emile doet uit de doeken wat de klant van de nieuwe serie beitsen en lakken mag verwachten. “Allereerst is een matte en natuurlijke uitstraling erg gewild, hier spelen wij met de lak op in. Onze
Anti-scratch meubellak zorgt voor een onbehandelde uitstraling, zonder glimstrepen. Voornamelijk bij donkere kleuren is dit erg belangrijk.”

Speciale apparatuur voor matchingservice 

Anker Stuy houdt dus rekening met de marktontwikkelingen, maar denkt nog breder dan dit. “Wij bieden een oplossing voor elk project, en zijn zeer veelzijdig, met een vanzelfsprekende hoge kwaliteit. Soms is een kleur verschoten, of willen onze klanten een staal namaken. Hiervoor bieden wij een speciale matchingservice. Dit is een service waarmee wij binnen een week een kleur namaken. Maakt niet uit of dit nu transparante kleur is of dekkende kleur. Wij zijn hier erg goed in en hebben daarvoor speciale apparatuur in huis. Dit wordt door onze klanten erg gewaardeerd. Wij denken dus buiten de kaders
van de standaardkleuren.”

Naast goede producten biedt Anker Stuy ook persoonlijke ondersteuning aan zijn klanten. “Samen met Select Partners kunnen wij hen bij de hand nemen. Dat is zeker prettig bij het switchen naar een andere productgroep. Dan kijken we tot de spuitruimte met hen mee.” 

Verder zijn meubelmakers drie keer per jaar welkom op de trainingsdagen van het bedrijf. “Dan kunnen zij een kijkje in onze keuken nemen en geven wij alle mogelijke informatie. Deze dagen zijn snel vol, dus meld je vooral alvast aan voor de trainingsdagen op 19 september en 21 november!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.