Platform voor de interieurbouwbranche
Ook houtbouw maakt intrede op de beursvloer
Oplossingen ontdekken met al je zintuigen.

Ook houtbouw maakt intrede op de beursvloer

Aftellen naar het professionele event voor de interieur- en exterieurbouwer

Na drie jaar wachten is het in oktober weer zover: Prowood 2024 strijkt dan neer in Flanders Expo in Gent. Met veel vertrouwde elementen, maar ook enkele boeiende nieuwigheden. Zo komt er, na de parketzone tijdens de vorige editie, dit jaar een zone rond houtbouw bij. “Door ons aanbod te blijven uitbreiden, spreken we nog meer professionals in de sector aan. De houtbouw trekt bijvoorbeeld ook architecten aan, een doelpubliek dat we voorheen niet konden bereiken”, klinkt het bij de organisatie.

Onder andere Woodwize organiseert opnieuw een boeiende lezing.

Bij het schrijven van dit artikel stond de exposantenteller voor Prowood 2024 al op 182, goed voor ruim 12.000 vierkante meter aan standen. “We zullen de mooie cijfers van 2021 dus overtreffen”, zegt Anja Stuerbout van beursorganisator Claever Associates. “Toen openden we met 183 exposanten, verdeeld over 13.066 vierkante meter beursvloer. De trend naar iets kleinere standen zal wellicht
bijdragen aan het hogere exposantenaantal. In 2021 introduceerden we de parketzone en dat was een schot in de roos. Het spreekt dan ook voor zich dat we komende editie de parketteurs opnieuw hun eigen zone geven. Inclusief een demoruimte, voor leerlingen en standhouders, op een centrale plaats op de vloer. De demo’s zullen draaien rond lijmen, schuren en afwerken.”

Na drie jaar wachten is het in oktober weer zover: Prowood 2024 strijkt dan neer in Flanders Expo Gent.

Nog breder aanbod

Het succes van de parketzone toonde alvast aan dat de blik verruimen en het aanbod laten evolueren loont. In 2024 zal vooral de aandacht voor de houtbouw opvallen. Met een toegewijde zone op de beurs, maar evengoed binnen het seminarieprogramma. Anja Stuerbout: “Tot nog toe lag onze focus vooral op de interieurbouwer. Nochtans willen we de volledige markt aanspreken.

Hout heeft zoveel facetten en die vinden allemaal hun plaats op Prowood. Het toevoegen van een exterieurluik is dus een logische volgende stap.” Houtskeletbouw, CLT-bouw en houten terrassen krijgen er stuk voor stuk een plek.

Tegelijk krijgt het seminarieprogramma vorm. Met een lezing rond circulair bouwen met hout speelt WOOD.BE alvast in op de nieuwste thematische toevoeging op de beursvloer. Een dag eerder, op dinsdag 22 oktober, zal Woodwize het dan weer hebben over de impact van artificiële intelligentie (AI) op machines, productieprocessen en mensen. Want in de vrij traditionele houtsector vinden AI en VR
stilaan ook ingang.

Hout heeft zoveel facetten en die vinden allemaal hun plaats op Prowood.

Nieuwe openingsuren

Een grote groep professionals aanspreken en bedienen op de beursvloer is sinds jaar en dag de missie van Prowood. De openingsuren werden verder afgestemd op het bezoekersgedrag van de voorbije jaren. Waar de beursvloer historisch geopend was van 12 tot 20 uur, verschuift dit komende editie naar 10 tot 18 uur. “Na 18 uur hadden we heel weinig bezoekers en dat had vooral op de bedrijven met een kleinere stand een negatieve impact. Wie toch graag ’s avonds langskomt, kan gebruikmaken van onze nocturne op dinsdag 22 oktober.”

Hal 2 en 4 blijven voorbehouden voor de toelevering. De machines vind je zoals steeds in hal 1. Daar krijgen ze dit jaar het gezelschap van parket, houtbouw en een extra deel toelevering. Achteraan in hal 1 is een zone met instapklare standen gemaakt. “Daar is steeds meer vraag naar”, weet Anja. “Zeker voor kleinere bedrijven is dat handig. De tijd en investering voor het maken van een beursstand is vaak een drempel, terwijl een beursdeelname voor hen eveneens interessant is.”

Jouw bedrijf toevoegen aan de exposantenlijst? Meld je aan via het contactformulier op de website.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.