Platform voor de interieurbouwbranche
Voorraadhoudend specialist biedt service die letterlijk op maat is
Vitrinekast keuken.

Voorraadhoudend specialist biedt service die letterlijk op maat is

Online configurator levert groot gemak maar kundige adviseurs staan klant uiteraard ook te woord 

Bij Ostermann is praktisch alles te verkrijgen om een meubel vorm te geven en een ruimte in te richten. “Daarbij gaan we – zoals bekend in de markt – uit van het credo dat er louter voordelen zijn als alles van één leverancier wordt afgenomen”, zegt directeur Erik Sambros. Hiermee doelt hij niet alleen op het complete assortiment kantenbanden en lijmen, meubelbeslag, inbouwartikelen en werkplaatsbenodigdheden maar ook op de kant-en-klaar op maat gemaakte onderdelen. “In onze servicegedachte gaan we heel erg ver. Daar hoort dan ook de beslissing ‘zelf doen’ of ‘laten maken’ bij.”

Kinvaro klepbeslag op glazen klepdeur.

De kader- of glasdeuren zijn een mooi voorbeeld van de service die het bedrijf biedt. Natuurlijk zijn de vele verschillende profielen los te koop, zodat de deur volledig zelf is samen te stellen en te maken. Het is echter alleen relatief veel en precies werk. Immers, de glazen vullingen moeten ergens op maat worden geregeld, de verstekken luisteren heel nauw, net zoals de infrezing voor de scharnieren.   

Erik: “De profielen en de hoekverbinders zijn natuurlijk bij ons uit voorraad snel en makkelijk te verkrijgen. Dat geldt zowel voor de vaste lengtematen als voor de profielen en hoekverbinders die kant en klaar op maat gemaakt zijn. Dit is handig als er een meer standaardvulling in komt die zelf wordt gemaakt en verwerkt.”

Vitrinekast woonkamer.

In het geval van een vulling van glas wordt dat natuurlijk lastiger. Er komen dan veel nieuwe vragen op, zoals: waar haal je op maat gemaakt glas in kleine aantallen, welke keuzes in afwerking zijn er dan, wat is de levertijd en wat zijn de kosten? Veel eenvoudiger is het dan om uit een uitgebreid en hoogwaardig assortiment te kunnen kiezen. Er is heel veel mogelijk, zowel in profielen als in glas. Bovendien is het niveau van afwerken heel hoog, de verpakking en logistiek zijn goed geregeld. Alles is gemakkelijk via de online configurator te bestellen. Het gemak voor onze klanten? Wel: die kunnen het snel aan hun eigen klanten voorleggen en laten zien én dus ook meteen bij ons bestellen als die eindklant de order bevestigt.”

Hotelsuite kast met hoge glasdeuren.

Hoge deuren

Daar waar anderen tot een hoogte van 2 meter deuren kunnen aanbieden, gaat Ostermann zelfs nog verder. Het is mogelijk om verdiepingshoge deuren tot 2800 mm (2 meter 80) te bestellen, bijvoorbeeld in het slanke profiel Grave. “Deze zijn uiteraard beschikbaar in zilver en edelstaalkleur, maar ook ze zijn ook goudkleurig en in trendy zwart geëloxeerd. In glas is de keuze nog veel uitgebreider. Noem het maar op: transparant, verdonkerd transparant (float grijs), float brons, transparant met reliëf, float goud metallic, of mozaïek goud metallic (gelakt met zwart en goud in mozaïek). Of in de optiek van ruitvormig draadglas. Natuurlijk is het glas sowieso gelakt en in alle RAL kleuren te verkrijgen.” 

“Ik zei het al eerder, onze service gaat heel ver”, zegt Erik. ”Van het profiel op lengte, via een op maat gemaakt profiel tot de complete deur. Allemaal gemakkelijk aan te vragen en te bestellen. En kom je er niet uit, dan bel je onze kundige adviseurs. En je bestelt de passende scharnieren, greepjes of dempers gewoon mee. Of de lades voor in de kast. Of de verlichting in de kast.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.