Platform voor de interieurbouwbranche
Totaalassortiment voor de meubelmaker en interieurbouwer
Het totaalassortiment van Rubio Monocoat.

Totaalassortiment voor de meubelmaker en interieurbouwer

Nieuw product voor horizontaal én verticaal buitenhout

Rubio Monocoat, de pionier in duurzame en VOC-vrije houtolie, staat bekend om zijn revolutionaire benadering van houtbescherming. Het bedrijf biedt een totaalaanbod dat geschikt is voor elk houten oppervlak. Verkoopmanager Sjoerd Bos: “Onderweg horen wij nog wel eens dat men denkt dat Rubio Oil Plus 2C alleen geschikt is voor vloeren, maar niets is minder waar!”

Natuurlijk, Rubio Oil Plus 2C wordt veel gebruikt om vloeren te behandelen. Sjoerd legt uit dat dit echter maar één van de toepassingen van het product is. “Dankzij de geavanceerde samenstelling kleurt en beschermt de Oil Plus 2-C olie elk houten oppervlak in één laag. Dit maakt het product erg aantrekkelijk voor de meubelmaker of interieurbouwer. Met dezelfde olie kan hij namelijk tafelbladen, meubels, badkamers, keukens en trappen behandelen.” De veelzijdigheid van Oil Plus 2-C blijkt ook uit de beschikbaarheid van maar liefst veertig standaardkleuren, die onderling ook nog eens gemengd kunnen worden. Zo geeft de gebruiker vrijwel onbeperkte creatieve mogelijkheden.

Rubio Monocoat komt met één geavanceerd product voor buiten.

Sterk en duurzaam voor elk oppervlak

Oil Plus 2C is een VOC-vrije hardwaxolie van de nieuwste generatie. “Bij het aanbrengen gaat deze houtolie een moleculaire binding aan met de houtvezels. De combinatie van de olie (A) en de accelerator (B) garandeert een snelle uitharding voor optimale bescherming.” Het product heeft natuurlijke grondstoffen als basis en beschikt zelfs over het Food Contact Compliance label. “Oil Plus 2C is dus ook geschikt voor het behandelen van speelgoed, en oppervlakken die in contact komen met voedsel.”

Voorbereiden en reinigen in spray vorm

Rubio Monocoat richt zich op een volledig groene werkomgeving. “We vinden het belangrijk dat zowel de professional als de eindgebruiker zeker zijn van een goed en veilig product. Naast Oil Plus 2C bieden wij een duurzaam totaalassortiment voor de meubelmaker en interieurbouwer.” 

Om het oppervlak voor te bereiden zijn er de WoodPrep en Cleaner. Daarnaast zijn er diverse producten in spray vorm, voor extra gebruiksgemak. Enkele voorbeelden zijn verschillende vlekkenreinigers, de Refreshspray en de All Natural Wood Cleaner voor de reiniging van behandeld hout. 

“All Natural Wood Cleaner is een veilige, duurzame en gebruiksvriendelijke reinigingszeep voor alle houten oppervlakken met een laklaag, olielaag of waslaag. Het product reinigt zonder een laag op te bouwen en zorgt ervoor dat de matte, natuurlijke schoonheid van het hout behouden blijft.”

Een trap, uitgevoerd in Rubio Monocoat 2C kleur Cotton White.

Totaalproduct voor buiten onderweg

Het indrukwekkende assortiment van Rubio Monocoat beperkt zich niet tot binnen toepassing. Het bedrijf heeft ook een uitgebreid programma voor buiten, en er staat iets groots te gebeuren in het voorjaar van 2024. Dan verschijnt een nieuw product, dat een aanvulling vormt op Rubio’s WoodCream. “Het nieuwe product is geschikt voor horizontale én verticale toepassingen. Vlonders, overkappingen, schuttingen…. Alles kan straks behandeld worden met één geavanceerd product. We hebben al verschillende projecten in Europa afgerond, om het product bij verschillende temperaturen en in verschillende omstandigheden te testen, en de reacties zijn buitengewoon positief. De levensduur van het hout wordt aanzienlijk verlengd, en de kleur blijft prachtig behouden dankzij onze gepatenteerde technologie.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.