Platform voor de interieurbouwbranche
Stralende kozijnen en deuren met Aquawood Covapro 40

Stralende kozijnen en deuren met Aquawood Covapro 40

Mooie kozijnen en een strakke voordeur: ze kunnen een huis net dat beetje extra geven. Dat weet machinaal timmerbedrijf Van Gerwen uit Heeze als geen ander: voor het mkb en particulieren produceert het bedrijf houten ramen, kozijnen, deuren en trappen. Voor een mooie finishing touch worden de kozijnen en deuren gelakt met Aquawood Covapro 40 van de Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER. 

Zoals bij zoveel bedrijven begon het in 2007 allemaal in een schuur, vertelt Patrick van Gerwen, directeur van timmerbedrijf Van Gerwen. “Vanuit daar hebben mijn vader en ik het bedrijf uitgebouwd.” In 2016 betrok het bedrijf een nieuw pand op bedrijventerrein De Poortmannen in Heeze, waar ook ADLER Benelux is gevestigd. Hier maakten de twee bedrijven al kennis met elkaar. “Op een gegeven moment kregen we van een klant een aanvraag voor een speciaal project waarbij ook een bepaalde lak nodig was. Toen heb ik contact opgenomen met Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux.” De rest is geschiedenis: sindsdien worden de kozijnen en deuren van Van Gerwen gelakt met Aquawood Covapro 40 van ADLER. “Daarnaast gebruiken we voor bepaalde projecten ook wel eens de watergedragen olie Aquawood Öl-Finish SQ en het watergedragen houtlazuur Aquawood Finatop 40, beide ook van ADLER”, aldus Van Gerwen.

Snelle droging

Van Gerwen is erg te spreken over de producten van ADLER. “Aquawood Covapro 40 vind ik persoonlijk een heel fijne coating om mee te werken. Hij droogt snel, wat echt een pluspunt is ten opzichte van de lak die we voorheen gebruikten. Nu kunnen we de gelakte kozijnen sneller tegen elkaar aan zetten. Daarnaast heeft de lak een mooie glansgraad”, vertelt Van Gerwen. “Het eindproduct ziet er mooi en kwalitatief hoogwaardig uit. We hebben nog geen klachten gehad.” 

Tips en korte lijntjes

Van Gerwen legt uit dat zijn klanten vaak specifieke verzoeken hebben, waardoor veel van hun eindproducten maatwerk zijn. Dat geldt ook voor de coatings die worden gebruikt. “Ik overleg daarom regelmatig met Leon Cremers. Elk project is weer anders en ADLER Benelux maakt dan ook vaak monsters voor ons, die we dan uitgebreid kunnen testen.” Hij waardeert dat Cremers hierbij meedenkt en duidelijk de voor- en nadelen van het gebruik van bepaalde coatings schetst. “Hij geeft goed aan waar we op moeten letten en geeft ons tips. Wat ook heel fijn is, is dat de lijntjes kort zijn.” Letterlijk – want ADLER Benelux zit om de hoek. “Dat is voor ons erg handig, want als ik een bepaald product bestel, kan ik het bij wijze van spreken vijf minuten later al ophalen”, aldus Van Gerwen. 

“Een van onze eerste klanten”

Ook Cremers is tevreden over de samenwerking. “Van Gerwen was toentertijd een van onze eerste klanten in Heeze”, vertelt hij. “Aan het begin van onze samenwerking hebben we veel processen op elkaar afgestemd en volop getest. Dat heeft ertoe geleid dat alles nu op rolletjes verloopt. Heel fijn!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.