Platform voor de interieurbouwbranche
Professionele houtschroeven met geoptimaliseerd voorsnijpunt en spoed
Type PFW is een klassieke houtschroef, verkrijgbaar in een (geel) verzinkte en roestvrijstalen versie en dus geschikt voor interieurbouw en buitentoepassingen.

Professionele houtschroeven met geoptimaliseerd voorsnijpunt en spoed

Passend voor elk project

‘We breathe fasteners’ …  Deze slogan benadrukt dat bevestigingsmaterialen tot het DNA van pgb-Europe uit Melle (B) behoren en dát al meer dan 60 jaar en drie generaties lang. Vandaag omvat het assortiment meer dan 35.000 verschillende soorten producten, die continu op voorraad gehouden worden: bouten en moeren, professionele houtschroeven, Europees gekeurde verankeringen, maar ook allerlei gereedschappen en booraccessoires. Service aan de klant staat centraal: ondersteuning door een team van deskundige medewerkers, nauwkeurige productie in eigen beheer, snelle verzending vanuit een geautomatiseerd palletmagazijn en een vereenvoudiging van processen voor de klant via online tools zoals de nieuwe Quick Scan-tool.

De schroeven met groene wax hebben een bijzonder laag indraaimoment.

Professionele pfs+ houtschroeven

Onder het gerenommeerde merk pfs+ levert pgb-Europe een compleet gamma aan kwaliteitsvolle CE-gekeurde schroeven voor de meest uiteenlopende hout-op-houttoepassingen. 

“Ze worden gekenmerkt door een speciaal snijpunt dat zorgt voor een snelle en krachtige aanzet en een gereduceerd risico op splijting van het hout. De geoptimaliseerde spoed draagt bij aan een snellere en nauwkeurige montage en resulteert bovendien in hoge uittrekwaarden”, stelt Martin de Zwart, directeur verkoop Nederland. 

“Spaanplaatschroeven, schroeven voor houtconstructies en dakisolatie, schroeven met voldraad en deeldraad, inox schroeven voor buitengebruik, specifieke versies voor interieurbouw en droogbouw, schroeven met groene wax met een bijzonder laag indraaimoment, …., het is slechts een greep uit alle mogelijkheden, want met pfs+ bieden we de professionele houtbewerker en vakman een gepaste oplossing voor eender welke toepassing. Ons gamma omvat tevens diverse types hoogwaardige gipsplaatschroeven, uitgerust met een trompetkop met snijrand voor een perfect resultaat.” 

De volledige familie is op te delen in zes groepen, elk met hun unieke eigenschappen en specialiteit. Alle schroeven zijn los verkrijgbaar, maar eveneens in assortimentsdozen en kokers. Ze zijn één voor één bijzonder effectief en garanderen ook nog eens een unieke esthetische uitstraling, zeker in de speciale uitvoering met de stijlvolle BlackTop coating.”

Alle schroeven zijn los verkrijgbaar, maar eveneens in assortimentsdozen en kokers.

Enkele types in de kijker

In deze reportage zetten we enkele types uit dit pfs+ gamma extra in de kijker. Zo is type PFW een klassieke houtschroef, die zowel (geel) verzinkt als in roestvrijstaal verkrijgbaar is en dus geschikt voor interieurbouw en buitentoepassingen. Alle PFW-schroeven zijn uitgerust met een dubbel verzonken kop met freesribben voor een perfecte afwerking. De schroefdraad met geoptimaliseerde spoed is voorzien van een speciale wax, wat resulteert in een snelle montage met lagere indraaiweerstand en hoge uittrekwaarden. Dankzij de typerende snijpunt verloopt de installatie snel en is voorboren niet nodig. 

“Met PFE bieden we ook heavy duty houtbouwschroeven van hoogwaardig gehard staal, perfect voor veeleisende toepassingen in onder meer houtconstructies, dakconstructies en spant-gordingverbindingen. Deze zijn verkrijgbaar met een verzonken kop, maar ook met een flenskop, waardoor het hout nog strakker naar elkaar toe getrokken kan worden. De uittrekwaarde is in deze uitvoering nog hoger. Ook bij deze schroeven is voorboren niet nodig. Door de combinatie van een grove draad, freesribben op de schacht en een speciale wax-coating kan de houtbewerker sneller werken en ligt het indraaimoment lager”, legt De Zwart uit. 

Onder het gerenommeerde merk pfs+ levert pgb-Europe een compleet gamma aan schroeven voor de meest uiteenlopende hout-op-houttoepassingen.

“Speciaal voor toepassingen met hardhout omvat pfs+ een hardwoord-lijn, vervaardigd uit hoogwaardig inox. De meeste van deze schroeven zijn bestand tegen corrosie door natuurlijke looizuren. Die komen immers vaak voor bij hardhoutsoorten. De geoptimaliseerde spoed en het kenmerkende snijpunt maken ook bij dit type een snelle, precieze bevestiging mogelijk en verkleinen de kans dat het hardhout splijt. De gewaxte schroeven met extra freesribben op de schacht hebben een lage indraaiweerstand. De kleine schroefkop met freesribben garandeert een excellente afwerking.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.