Platform voor de interieurbouwbranche
Gehecht aan duurzaamheid
Tijdens de Interieur Collectie Dagen in Gorinchem staat de stand van Bostik volledig in het teken van duurzaamheid.

Gehecht aan duurzaamheid

Duurzame lijmen en kitten voor de bouw

Duurzame producten en verpakkingen. Maar ook: duurzame toepassingen, lange opentijden én een eenvoudige en veilige verwerking. Tijdens de Interieur Collectie Dagen (InCoDa) in Gorinchem staat de stand van Bostik volledig in het teken van duurzaamheid.

Van thuis tot op kantoor: de slimme lijmen en afdichtingsproducten van Bostik zijn werkelijk óveral te vinden. Niet verwonderlijk, want de wereldwijde marktleider ontwikkelt al meer dan 100 jaar innovatieve lijmen en kitten voor de bouw, industrie én consumentenmarkt. Sinds 1889 zijn meer dan 9.000 technologieën gepatenteerd, van lijmen voor de ruimtevaart tot de nieuwste generatie polyurethaankitten. Sinds 2015 is Bostik onderdeel van de Arkema-Groep, die zeer hoog inzet op duurzaamheid en zelfs tot de top 10% duurzaamste bedrijven ter wereld behoort. 

“In al onze ontwikkelingen staat duurzaamheid voorop”, benadrukt Roos Ysebaert, Marketing & Communications B2B bij Bostik Benelux. “Zowel op bedrijfs- als productniveau. Zo nemen we tal van initiatieven om onze productverpakkingen én productsamenstellingen te verbeteren. Dat we hierin geen loze beloften doen, laten we bijvoorbeeld zien tijdens InCoDa.”

Live demonstraties

Op de stand van Bostik kunnen bezoekers verschillende live demonstraties volgen, die met name gericht zijn op het voorbehandelen van de ondervloer. “De Beneluxmarkt beschikt over veel bestaande gebouwen die duurzaam behouden moeten worden voor de toekomst”, benadrukt Ysebaert. “Wij dragen hieraan bij met een breed gamma slimme en kwaliteitsvolle producten, die de levensduur van bestaande ondervloeren zeer positief beïnvloeden. Om bezoekers bewust te maken van alle mogelijkheden, komt het hele renovatieproces van de ondervloer aan bod. Van het herstellen van scheuren en vochtscheidingen tot en met het (opnieuw) egaliseren van de ondervloer en het verlijmen van een breed pakket afwerkvloeren.”

Op de stand van Bostik kunnen bezoekers verschillende live demonstraties volgen, die met name gericht zijn op het voorbehandelen van de ondervloer.

Tipje van de sluier

Ysebaert licht alvast een tipje van de sluier van de producten die bezoekers in ieder geval mogen verwachten. “Twee internationale experts van Bostik geven dagelijks vier tot zes demonstraties. Bijvoorbeeld met de STIX A800 PREMIUM; een zeer breed toepasbare acrylaat dispersie vloerlijm met een zeer hoge afschuifsterkte én een lange open tijd. Dankzij de lange verwerkbaarheid kunnen applicateurs rustiger en preciezer werken, maar ook grotere oppervlaktes in één keer aanpakken. De vloerlijm is bij uitstek geschikt voor soepele vloeren zoals LVT-vloeren, rubberen vloeren en PVC vloerstroken.” 

De FIX A570 MULTI TACK is een universele vloerlijm voor het antislip, verwijderbaar en recyclebaar verlijmen van tapijttegels en bijvoorbeeld de excellente keuze voor kantoorgebouwen, BREEAM- en LEED-projecten, vertelt Ysebaert. “Zeer innovatief in dit kader is ook onze WOOD H770 ECO PREMIUM; een ecologisch verantwoorde SMP-Hybride parketlijm voor bijvoorbeeld parket, geschuurd OSB, spaanplaat en multiplex die op korte termijn leverbaar wordt in een ecologische verpakking.”

Vrij van schadelijke emissies

Alle genoemde producten zijn gecertificeerd volgens EMICODE® EC 1 PLUS, waarmee zij aantoonbaar voldoen aan de strengste emissie-eisen. “Onze producten stoten zo min mogelijk of zelfs geen schadelijke stoffen uit, waardoor applicateurs en eindgebruikers kunnen vertrouwen op de allerbeste binnenluchtkwaliteit.”

Noviteit in vochtscheiding

Om een optimale duurzaamheid van de vloer te garanderen, is een zorgvuldige vochtscheiding essentieel. Ook hier levert Bostik graag een bijdrage aan. Tijdens InCoDa introduceert de marktleider in lijmen en kitten een innovatief tweecomponenten vochtscherm, dat
uitermate geschikt is om optrekkend vocht in cementgebonden ondergronden te bestrijden. 

“Uniek aan HYTEC E736 TURBO is de ultrasnelle droogtijd van slechts 4 uur”, vertelt Ysebaert. “Maar ook de zeer lage consumptie, wat betekent dat met één emmer een groot oppervlak bestreken kan worden. Ook dat is duurzaam, volgens ons.”

Benieuwd naar de producten en demonstraties van Bostik? U vindt Bostik op stand G118.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.