Platform voor de interieurbouwbranche
Een deurgreep is meer dan een middel om een deur te openen

Een deurgreep is meer dan een middel om een deur te openen

Divers deurgrepen programma met goede esthetiek

We realiseren ons niet hoe vaak we een deurgreep of een deurkruk vasthebben. Logisch, want er is niets normaler dan het openen of sluiten van een deur. Toch registreert ons onderbewustzijn iedere sensorische ervaring: dat geldt dus ook voor deurgrepen. We worden zonder het te weten beïnvloed door de aanblik. Dan is er nog het samenspel met de deur zelf. Na de visuele kennismaking volgt een tactiele ervaring: hoe voelt de deurgreep wanneer je deze vastpakt? 

Een ‘greep’ uit de grote collectie fraaie deurgrepen van KWS en Q-Design.

Het zijn zaken die bepalend zijn voor woon- en werkcomfort. Woelm GmbH weet dat al tientallen jaren en produceert onder de merknaam KWS deurgrepen voor buitendeuren die kwalitatief hoogwaardig zijn, mooi zijn vormgegeven en daarom bijdragen aan een prettige ervaring. Met het inlijven van het Belgische Q-Design NV heeft Woelm GmbH een volgende stap gezet in het uitbreiden van dit kwalitatief hoogwaardige gamma.

Deurgreepprogramma is meer dan compleet

Het KWS deurgrepen programma was altijd al zeer divers, maar Q-Design heeft het nog uitgebreider gemaakt. Het leveringsspectrum reikt van klassiek ronde tot hoekige grepen, tot modellen met vierkante greep platen. Dit in talrijke materialen en maten, voor elke smaak en elke woonwens is er een passende deurkruk. De deurgrepen zijn er zowel voor binnen- als voor buitendeuren en kennen allen de hoge productiekwaliteit waar Woelm GmbH om bekend staat. Qua bevestigingstechnologie laat het uitgebreide gamma niets te wensen over. We spreken hier over uitermate robuuste bevestigingstechnologie met een rijke keuze in bijpassende bevestigingen voor enkelzijdige (zichtbare en onzichtbare) en dubbelzijdige deurgrepen.

Highlights uit de grote collectie

Enkele highlights uit de grote Q-Design collectie deurgrepen worden gevormd door de modellen die zijn uitgevoerd in roestvaststaal (AISI 316), mat geborsteld, van een zeer hoge kwaliteit, bestendig en duurzaam, vooral voor markten in de buurt van de kust. Uiteraard ontbreekt de absolute trendkleur van dit moment niet, namelijk matzwart, edel van uitstraling, luxueus en zeer geliefd bij (interieur)architecten. 

Wie speciale wensen heeft op het gebied van vorm, kleurschakering en afmeting is van harte welkom bij Woelm. Oplossingen op maat kunnen volledig gerealiseerd worden, zelfs bij afname van slechts één exemplaar. Woelm GmbH is en blijft de expert binnen haar eigen vakgebied. Wie denkt dat maatwerk automatisch zorgt voor lange levertijden, die heeft het mis. Met de kennis en de productiefaciliteiten in Duitsland en nu ook in België van Woelm krijgt de fabrikant het voor elkaar om ook maatwerk binnen acceptabele levertermijnen te produceren. 

Het is een goede reden om Q-Design NV in het Belgische Deerlijk nog meer slagkracht te geven: vanaf deze zomer is er een nieuwe Site Manager in dienst getreden. Tevens investeerde men zwaar in de productie en is de nieuwe showroom in gebruik genomen. Wie KWS en Q-Design graag live wil meemaken kan dit doen op de komende Polyclose 2024 (17 – 19 januari; hal 1, stand 1560).

Woelm GmbH vaart als vanouds een koers die een sterke focus heeft op kwaliteit, met aandacht voor de wensen van de eindgebruikers als bijkomend focuspunt. “Het moet goed zijn, er goed uitzien én goed voelen”, zegt de fabrikant.  Deze filosofie wordt ook toegepast op veel andere deurgerelateerde producten. Een goed voorbeeld zijn de KWS deurstoppen en deurbuffers, die erg populair zijn in combinatie met palen:

Combinatie van deurstijlen 

De KWS deurstoppers en deurbuffers genieten sinds lange tijd faam. Een actueel hoogtepunt zijn de nieuwe types op paal, die bijzonder geschikt zijn voor toepassing bij naar buiten opengaande (automatische) toegangsdeuren en blokkeren het draaibereik van de deur. Naast een betrouwbare bescherming tegen schade is de nieuwe uitvoering op paal door zijn hoogte goed zichtbaar. Het risico op struikelpartijen is daarmee geminimaliseerd. De KWS deurstoppers en -buffers worden geleverd in gelakt staal en roestvaststaal, in 60 mm palen, met een hoogte die circa 1.000 mm variabel is, voor maximale deurgewichten van 100 kg. De  palen kunnen in de vloer verzonken of erop vastgeschroefd worden. Op verzoek zijn ze ook leverbaar met twee vastzetters of twee buffers, of als vastzet-buffer combinatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.