Platform voor de interieurbouwbranche
Terug naar overzicht

Woelm GmbH

Net over de grens, in de plaats Heiligenhaus, staat een van Duitsland’s meest toonaangevende bedrijven op het gebied van schuifbeslag, raam- en deurbeslag en transporttechnieken. Woelm GmbH is een graag gezien partner van architecten, vakhandel en verwerkers binnen de raam- en deurindustrie. Onder de merknamen HELM en KWS ontwikkelt, produceert en vermarkt Woelm unieke en betrouwbare producten, die wereldwijd hun weg vinden in de bouw.

Aan het roer van het bedrijf staat Karl Kristian Woelm, de vierde generatie al weer. Het bedrijf is sinds 1925 actief en bestond destijds uit de takken HELM en KWS, later in 2005 samengevoegd tot Woelm GmbH. De merknamen bleven gehanteerd, vanwege de goede naam die daarmee inmiddels was opgebouwd.

Oplossingen ‘Made in Germany’
Beide merken HELM en KWS staan als vanouds garant voor het leveren van oplossingen voor zelfs de meest spannende vraagstukken. Daarvoor zorgt de enorme diepte in de productie, die strekt van het zelf gieten van onderdelen tot en met de techniek voor oppervlaktebewerking. Woelm werkt volgens DIN ISO 9001:2015 en heeft daarnaast ook de DIN ISO 1090 certificering in huis voor de staalbouw, inzake transporttechniek.

Een speerpunt binnen de werkwijze van de organisatie is maatschappelijk verantwoord ondernemen en ecologisch handelen. Dit duurzame werken werd in de herfst van 2016 beloond met het ÖKOPROFIT zegel, tesamen met het goed doorstaan van de Energiemanagement-Audit volgens DIN 50001.

Flexibiliteit gaat samen met optimale kwaliteit
KWS beslag voorziet in elke behoefte als het aankomt op beslag voor draaiende deuren, toegangspoorten en binnentoepassingen. Dat geldt niet alleen voor standaard oplossingen, maar zeker ook voor maatwerk. Het KWS Modularsystem wordt als flexibel op maat te maken product naar de verwerker geleverd, die daarmee zelf op eenvoudige wijze deurgrepen van roestvast staal kan produceren.

Karl Kristian Woelm: “De KWS producten worden in staal, aluminium, messing en roestvast staal geproduceerd, waarbij het materiaaloppervlak voldoet aan de allerhoogste eisen.” Naast het beproefde deurbeslag beschikt KWS ook over een breed spectrum aan handgrepen uit hout en roestvast staal, die flexibel op maat te maken zijn. Woelm: “Een specialiteit is het beslag voor deuren en handrailingen voor toepassing in ziekenhuizen. Dat wordt vervaardigd uit een anti-bacteriële legering met een hoog koperaandeel. Daarmee wordt een betere hygiëne verkregen.”

Schuifdeurtechniek op zijn allermooist
Wie een schuifdeur profiel zoekt met perfecte loopeigenschappen, kan zijn hart ophalen aan HELM. Het merk staat al meer dan 85 jaar aan de top en biedt vandaag de dag voor alle schuifelementen een passende oplossing. Woelm over HELM: “We zien de laatste jaren een toename van schuifdeurtoepassingen in glas en hout. HELM speelt in op de trend met een uitgebreid programma aan dempers, deursluiters, kappen en aandrijvingen. HELM zorgt ervoor dat elke schuifdeur comfortabel te bedienen is.”

HELM levert onder de naam Module Konzept een modulaire lijn schuifdeurproducten, die als kant en klare pakketten aangeboden worden. In een pakket zitten rails, rollers, beslag, ophangbeugels en alle andere artikelen die benodigd zijn voor het maken van een schuifdeur. Uiteraard is een heldere montagehandleiding inbegrepen. Het is one-stop-shopping.

De nieuwe Aluminium GT lijn wordt overal met gejuich ontvangen. “Met deze lijn wordt elke schuifdeur in glas of hout op smaakvolle wijze gecompleteerd”, deelt Woelm mee. “Men kan kiezen uit wand-, plafond- of glasmontage.” Bij HELM wordt gewerkt aan de introductie van een aluminium schuifdeursysteem voor deurelementen tot een gewicht van maar liefst 200 KG. “Daarmee kunnen de deurvleugels nog groter gemaakt worden en is het mogelijk om met schuifdeuren complete scheidingswanden te maken tussen twee ruimten”, aldus Woelm.

Transporttechniek omdat adel verplicht
Met alle expertise op het gebied van schuifsystemen, produceert men bij HELM ook systemen voor transporttechniek. Voor hangend en liggend transport van allerhande zaken binnen een bedrijf, biedt HELM complete oplossingen aan. Van handmatig aangedreven lijnen, tot volautomatische installatie is HELM het eerste aanspreekpunt. “Ook voor het bouwen van de complete installatie, inclusief regeltechniek, inbedrijfstelling en onderhoud zijn wij graag partner”, zegt Karl Kristian Woelm tot slot.

algemene informatie

Services Deurbeslag Adres Hasselbecker Straße 2-4
42579 Heiligenhaus
Duitsland
Telefoonnummer +49 (0)2056 180 E-mailadres [email protected] Website woelm.nl

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.