Platform voor de interieurbouwbranche
Corrosieweerstand maakt schroeven ideaal voor buitentoepassingen
Het gamma van pgb-Europe omvat nu ook spaanplaatschroeven type PGWVTG in een inox A4 uitvoering.

Corrosieweerstand maakt schroeven ideaal voor buitentoepassingen

Spaanplaatschroeven nu ook in een inox A4 uitvoering uit voorraad leverbaar

‘We breathe fasteners’!  Deze slogan benadrukt dat bevestigingsmaterialen tot het DNA van pgb-Europe behoren en dat al drie generaties lang. Het assortiment omvat meer dan 35.000 verschillende soorten producten, die continu op voorraad gehouden worden: bouten en moeren, professionele houtschroeven, Europees gekeurde verankeringen, maar ook allerlei gereedschappen en booraccessoires. De specialist uit Melle blijft intussen investeren in de uitbreiding en optimalisatie van het aanbod. Een mooi voorbeeld daarvan is de introductie van de PGWVTG-spaanplaatschroeven in inox A4 (AISI 316) uitvoering. Door hun weerstand tegen corrosie zijn deze uiterst geschikt voor veeleisende toepassingen, ook buiten rond het huis en in de tuin.

“We zijn al meer dan 60 jaar actief als leverancier en fabrikant van bevestigingsmaterialen. Door de jaren heen hebben we dan ook een zeer ruim assortiment aan zichtbare en onzichtbare verbindingselementen voor de bouwsector uitgebouwd. Van kleine schroefjes tot Europees genormeerde constructiebouten én van nylon pluggen tot seismisch gekeurde verankeringen, maar ook gereedschappen en accessoires, …, alles wordt uit voorraad geleverd”, stelt Martin de Zwart, directeur verkoop Nederland. “We beschikken over eigen productiefaciliteiten voor verankeringen (Polen) en houtschroeven (Vietnam), waar gecertificeerde producten gemaakt worden volgens de Europese regelgeving. Ons paradepaardje én visitekaartje is echter het nieuwe palletmagazijn met geautomatiseerde pallethandling en liftsystemen, goed voor 28.000 palletplaatsen verdeeld over een oppervlakte van 5000 m². Dat is immers het kloppende hart van waaruit alle activiteiten gestuurd worden.”

Deze schroeven hebben een dubbel verzonken kop en een TX indruk met een diameter van 4 tot en met 6 mm. Een speciale wax verlaagt het indraaimoment.

Een ruim aanbod houtschroeven

Kwaliteit van product en service staat hoe dan ook centraal. Het deskundige team van pgb-Europe stelt elke dag weer zijn expertise ten dienste van de klant om samen een geschikte en kostefficiënte oplossing voor elke specifieke toepassing te vinden. Zo biedt de specialist onder het merk PFS+ een volledig gamma aan professionele houtschroeven voor hout-op-hout bevestigingen: spaanplaatschroeven, schroeven voor houtconstructies en dakisolatie, met voldraad en deeldraad, in rvs en in specifieke versies voor interieurbouw en droogbouw.

Ze zijn één voor één uitgerust met het kenmerkende voorsnijpunt dat zorgt voor een snelle en agressieve aanzet in het hout. Verder worden ze gekenmerkt door lage indraaimomenten dankzij onder meer een special wax, hoge uittrekwaarden en snelle montage-opties. Daardoor worden ze door professionals in de meest uiteenlopende toepassingen ingezet. 

Spaanplaatschroeven in inox A4 (AISI 316)

“We blijven ons aanbod continu uitbreiden en optimaliseren. Zo leveren we onze spaanplaatschroeven type PGWVTG met dubbel verzonken kop en gedeeltelijke draad niet alleen in een verzinkte versie, maar ook in inox A2 (AISI 304) én inox A4 (AISI 316) uitvoeringen. Roestvast staal A4 is immers een uiterst duurzaam materiaal, geschikt voor de meest uiteenlopende, vaak veeleisende toepassingen, ook outdoor. Om vliegroest te voorkomen, raden we de gebruiker wel aan om inox bits te gebruiken om deze schroeven in en uit te draaien”, geeft de Zwart aan. 

“Deze universele schroeven worden gebruikt in hout en in combinatie met nylon pluggen. Ze hebben een TX indruk met een diameter van 4 tot en met 6 mm. Een speciale wax verlaagt het indraaimoment en zorgt dus voor minder indraaiweerstand. Deze inox A4 schroeven zijn bovendien heel eenvoudig van andere types te onderscheiden dankzij een duidelijke kopmarkering.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.