Platform voor de interieurbouwbranche
Altijd mee met de laatste interieurtrends

Altijd mee met de laatste interieurtrends

Anker Stuy Verven biedt hoogwaardige meubel- en interieurlakken

Tafels met een verouderingslook, kasten met een roesteffect, een vloer met UV-lak; de hoogwaardige lakken van Anker Stuy Verven bieden duizend-en-één mogelijkheden voor een fraaie afwerking van meubels en interieurs. “Voortdurend inspelen op trends in de interieurbouw is erg uitdagend, maar vooral heel leuk.”

Nuchterheid en no-nonsense. Hoe kan het ook anders dan dat deze waarden hoog in het vaandel staan bij een Fries familiebedrijf. Als producent van verf en lak is Anker Stuy Verven al meer dan honderd jaar en drie generaties lang een toonaangevende speler in de Nederlandse schilder- en timmerindustrie en de meubel- en interieurbouw. Vanuit Terwispel, nabij Drachten, bedienen ze met hun producten een brede doelgroep door het hele land: van de ambachtelijke meubelmaker tot grote deurfabrikanten.

Een keuken met kastdeuren met een natuurlijke uitstraling.

 

Meubel- en interieurlakken

Een belangrijke partner van Anker Stuy Verven is Heidelberg Coatings. Samen met de Duitse producent van meubel- en interieurlakken brengt Anker Stuy Verven een breed assortiment verspuitbare oplosmiddelhoudende en watergedragen laksystemen op de Nederlandse markt, zegt sales manager Hans de Heer. “Onze Aplexol-lijn bestaat uit lakken, beitsen, oliën, hardwaxen en onderhoudsproducten voor meubels en vloeren. De producten zorgen voor een mooie natuurlijke uitstraling, met daarbij de benodigde bescherming.”

Voor verschillende markten

De Aplexol-lijn richt zich met name op meubelmakers, parketbedrijven en schilders. Maar ook voor de grotere industrie biedt Anker Stuy Verven oplossingen, zoals de UV-uithardende producten voor lakstraten.

De Heer: “Die zijn vooral geschikt voor de deurenindustrie, de parketwereld en producenten van keukens. Ook voor producenten van vloeren met oliestraten bieden we verschillende systemen aan, zoals UV-lakken, LED olie en hardwax.” Anker Stuy Verven heeft een mengsysteem voor zowel watergedragen als  oplosmiddelhoudende producten. “Daarmee kunnen we met al onze producten unieke kleurencombinaties maken.”

Inspelen op trends

Anker Stuy Verven beweegt voortdurend mee met interieurtrends, zegt export manager Emile Stuy. “De interieurbouw is een erg trendgevoelige markt. Inspelen op trends is erg uitdagend, maar ook ontzettend leuk. Momenteel is de industrielook heel populair, met onder meer koper-, goud- en verouderingseffecten. Daarvoor hebben we een industriële kleurenwaaier ontwikkeld. Met een metaaleffect kun je hout, zoals een MDF-plaat of meubelstuk, een hele stoere en gave afwerking geven. Onlangs hebben we met Heidelberg Coatings ook een lak met roesteffect op de markt gebracht. Die is erg populair in de horeca.”

Het hoofdkantoor van Anker Stuy Verven in het Friese Terwispel.

 

Select Dealers door heel Nederland

Hoewel Anker Stuy Verven is gevestigd in Friesland, bedienen ze de meubel- en industriemarkt door heel Nederland. Dat kan eenvoudig, doordat ze met een tiental Select Dealers werken, zegt Stuy. “Zij behartigen ons aanbod aan producten in verschillende regio’s. We hebben zelfs een Select Dealer in België. Onze dealers zijn geschoold en getraind in ons hele pakket en krijgen elke twee jaar een opfriscursus. Iedere dealer heeft ook weer een eigen buitendienstmedewerker die service en ondersteuning biedt aan hun klanten. Daardoor zijn we goed in staat om onze systemen te vertalen naar eindgebruikers.”

Meedenken en duidelijkheid voor de klant

Volgens Stuy staat Anker Stuy Verven dicht op de markt en weten ze daardoor goed wat er speelt. “We zijn niet alleen bezig met het optimaliseren van onze eigen processen en producten, maar ook die van klanten. Wanneer een leverancier nieuwe spuitapparatuur heeft ontwikkeld, vliegen we gerust met een klant naar Italië of Spanje om die te bekijken. Onlangs hebben we bij een binnendeurenfabrikant nog meegedacht over procesoptimalisatie bij het opstapelen van deuren. Daarmee besparen ze energie, tijd en materiaal. Maar we zijn ook duidelijk als iets niet kan.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.