Platform voor de interieurbouwbranche
ADLER Woodboards: inspirerende mix van harmonieuze materialen

ADLER Woodboards: inspirerende mix van harmonieuze materialen

Een perfecte mix van materialen die qua look en feel optimaal op elkaar zijn afgestemd: dat is de basis van hoogwaardig design, of het nu om meubels en interieurs gaat of om een buitengevel. Met twaalf bijzondere Woodboards biedt de toonaangevende Oostenrijkse verf- en lakfabrikant ADLER creatieve houtbewerkers nu volop inspiratie.

Persoonlijk advies, oplossingen op maat en een professionele uitvoering: op die manier overtuigen timmerlieden en meubelmakers hun klanten en doen succesvol zaken. “Hierbij is het belangrijk om niet alleen het betreffende eindproduct voor ogen te hebben; het is van belang om de gehele ruimte te bekijken en alle kleuren en materialen zorgvuldig op elkaar af te stemmen.” Dat zegt Barbara Poberschnigg van STUDIO LOIS, tevens Architect van het Jaar 2022 in Oostenrijk. In samenwerking met ADLER heeft ze twaalf inspirerende ADLER Woodboards ontwikkeld: zes voor buiten en zes voor binnen. De Woodboards voor buiten bieden verschillende designmogelijkheden voor gecoate houten kozijnen en gevels, gecombineerd met andere materialen zoals bijvoorbeeld metalen gevelbeplatingen. Op de zes Woodboards voor binnen worden houtsoorten die op verschillende manieren zijn gebeitst gecombineerd met handgrepen, meubelbekleding en verschillende kleuren muurverf. “Beitsen bieden vrijwel onbeperkte mogelijkheden om het beste in elke houtsoort naar boven te halen. Daarom heeft ADLER er bewust voor gekozen om op de Woodboards voor binnen met gebeitste houtsoorten te werken”, legt Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux, uit.

Sfeer creëren 

Poberschnigg vergelijkt de samenstelling van de ADLER Woodboards met een orkest. Als eerste zijn er de violen, die bijna altijd te horen zijn en daarom wat meer op de achtergrond moeten blijven. “Als je dat vertaalt naar interieurontwerp, is dit bijvoorbeeld een lichte houtsoort die wordt gebruikt in meubels, vloeren of op het plafond.” Andere instrumenten, zoals pauken of triangels, zijn minder vaak te horen, maar zorgen voor sterke accenten – net als een krachtige kleur op een meubelstuk of een mooi licht-donkercontrast. Zo zorgt de mix van materialen in elke ruimte voor een eigen sfeer.

Bij het Woodboard ‘Nordic Blue’ wordt bijvoorbeeld een huiselijke Scandinavische sfeer gecreëerd. De licht gebeitste oppervlakken (ADLER Arova Style) stralen veel rust uit, die met contrasten wordt verlevendigd: met de opvallende beits van ADLER Arova Alpin Trend op grof geborsteld vurenhout, het koele blauw van de kleurbeits ADLER Arova Colora en de betonnen look van ADLER Bluefin Pure-Concrete.

Het Woodboard ‘Mountain Lake’ vertaalt daarentegen de verfrissende rust van een bergmeer naar het interieur. Hierbij vormt walnoothout de basis, dat met ADLER Arova Style in twee warme, donkere kleurtonen is gebeitst: “De heldere beitstinten op het walnoothout creëren een gezellige sfeer, terwijl heldergroene tinten zorgen voor een fijn briesje”, legt Poberschnigg uit. Hiervoor is de beits ADLER Arova Colora verantwoordelijk, die het essenhout van een fijne groengrijze kleur voorziet. Poberschnigg heeft tevens een aantal stoffen voor bijvoorbeeld gordijnen of stoffering geselecteerd die goed hierbij passen. Daarnaast zorgt een muurelement voor zonnige, gele warmte in de ruimte.

Moderne houten gevels

Het Woodboard ‘Black Gold’ biedt inspiratie voor buiten: als basiskleur heeft de architect hier gekozen voor een rijk hematietzwart. Voor een mooi contrast – bijvoorbeeld voor de onderkant van het dakoverstek – zorgt Nasca Gold. Accenten kunnen worden gezet met afzonderlijke elementen in een krachtig thulietrood. Het pyrietgrijze kozijnlazuur Aquawood Finapro Carat op geborsteld vurenhout zorgt voor de finishing touch.

Het Woodboard ‘Green Noblesse’ biedt een alternatief voor de vaak gebruikte grijze en zwarte tinten in het gevelontwerp. Dit laat houten gevels en voordeuren schitteren in een elegant groen. Dat is te danken aan het effectlazuur ADLER Lignovit Platin, dat is voorzien van speciale metallic pigmenten. Daarnaast heeft architecte Poberschnigg de lichte kleurtoon kalaharibruin toegevoegd, die bijvoorbeeld voor de onderkant van het dakoverstek kan worden gebruikt. “Kalahari-bruin is een mengsel van bruin, grijs en rood, dat een warm contrast vormt met de twee koelere grijsgroene tinten”, legt Poberschnigg uit.

Meer informatie over de Woodboards is hier te vinden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.