Platform voor de interieurbouwbranche
Winnen met een goede KAM
De Groot Bewerkingsmachines

Winnen met een goede KAM

De muziek klinkt lekker en er wordt gestaag doorgewerkt als je binnenloopt bij meubelmakerij KNE+ in Delft. Prominent in de werkplaats staat de nieuwste aanwinst, de kantenlijmer Biesse Akron 1130. 

In 2003, twee jaar nadat Erik Speet en een compagnon hun diploma bij het HMC college hebben behaald is KNE+ opgericht. “Na onze vakopleiding zijn we blijven plakken bij ons oude stagebedrijf. Maar bij een werkgever heb je ’t niet zelf voor het zeggen en dat wilden wij wel. “We zijn daarom vanaf de oprichting van het bedrijf meteen ‘goed’ begonnen. Starten in een schuurtje achteraf was niet aan ons besteed” aldus Speet. 

“De machines en het bijhorende advies komen vanaf het begin van De Groot. En door de jaren heen is de samenstelling van het machinepark veranderd én uitgebreid. De keuze om naar Rosmalen te gaan was ten eerste omdat De Groot een begrip in de markt was. Het alom bekende reclamespotje kunnen we nu nog meeneuriën. Daarnaast vonden we het belangrijk om een nieuwe Altendorf aan te schaffen en was het ideaal dat we de hele werkplaats vanaf één leverancier in een keer konden inrichten.”

Waar gestart werd met allerhande klussen is KNE+ vandaag de dag uitgegroeid naar maatwerk interieurbouwer met acht mensen in dienst. Van ontwerp tot productie, een onderscheidende, creatieve inrichting is het handelsmerk.

Aan de slag met een Biesse Akron 1130 van De Groot Bewerkingsmachines

Vooruitgang met machines

Door de jaren heen zijn we gestaag gegroeid o.a. door te investeren in goede machines. We hebben oog voor detail en willen altijd kwaliteit leveren. Het hebben van de juiste machines draagt echt bij aan ons vakmanschap. Zo ook voor het aanlijmen van kanten. Voorheen hadden we een machine waar je alleen de kanten grof op aan kon brengen. De vereiste nabewerking was heel arbeidsintensief en kwalitatief onder de maat. Daardoor besteedden we veel van dit werk uit. Op een gegeven moment zijn we gaan kijken wat de efficiëntie van deze kantenaanlijmmachine was en kwamen we snel tot de conclusie dat we voor een nieuwe machine moesten gaan als we vooruit zouden willen. We willen gewoon klaar zijn als het paneel uit de machine komt.

Marco ten Braak van De Groot Bewerkingsmachines is bij ons langs geweest voor een helder advies. De nieuwe kantenlijmer moest flexibel aan en uit te zetten zijn omdat er geen hoge meteraantallen worden geplakt. Daarnaast was het belangrijk om 2 lijmbakken te hebben zodat tussen kleuren gewisseld kan worden. En er moest een voorfrees op zitten zodat de kwaliteit aan de voorkant al goed is en het zaagwerk makkelijker uit te rekenen is. Dit alles heeft geresulteerd in de levering van de Biesse Akron 1130.

DE CIJFERS

Marco ten Braak legt het simpel uit “Om tot de beslissing te komen wat de kosten/baten waren van de aanschaf van een nieuwe KAM-machine is KNE+ gaan rekenen hoeveel tijd en geld ze kwijt waren met de voorgaande oplossing. Daarnaast hebben we samen gekeken hoeveel meter ze de komende jaren gemiddeld verwachten te gaan plakken. Als je dan een simpele rekensom maakt is de huidige investering meer dan logisch.

“Waar we vroeger voor een bepaalde klus met twee mensen een hele dag aan het plakken waren doen we dat nu in één uur. Dat levert voor ons zo’n enorme tijdswinst op, daar kunnen we nu een heleboel andere klussen voor aannemen” aldus Speet.

De Groot Bewerkingsmachines

Werkplaats van de toekomst

De werknemers van KNE+ zijn ook blij met de investeringen van Speet. Niet alleen geeft het vertrouwen voor de toekomst van het bedrijf. Ook is het werk arbeidstechnisch minder zwaar waardoor je achter de machine ook fijner werk hebt. De machine voelt direct heel vertrouwd.

Het advies van De Groot stopt niet met de levering van de Biesse Akron 1130. Er komt namelijk ook nog een Rover-K naar Delft. Dit past goed in het totaalplaatje van de werkplaats van de toekomst. CNC-bewerking voor meubelmakers wordt steeds populairder. Het is niet alleen bouwpakketjes in elkaar zetten. Maar biedt mogelijkheden om ‘onmogelijke’, creatieve dingen te maken. De machine is compatibel met VectorWorks en sluit zo aan bij de huidige werkwijze van KNE+. Zo zijn ze klaar voor nu én later.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.