Platform voor de interieurbouwbranche
Doorlopende collectie: tijdloos én trendy
‘Eiken is nog steeds een belangrijke houtsoort, maar wordt iets rustiger en eleganter.’

Doorlopende collectie: tijdloos én trendy

Inspirerend totaalverhaal voor interieurbouwer, interieurarchitect en stylist

De introductie van de Decorative Collection 24+ markeert een belangrijke evolutie in Egger’s aanpak. Deze doorlopende collectie krijgt elke twee jaar een aanvulling van nieuwe decoren, kleuren en structuren, waarmee direct op de huidige trends ingespeeld wordt. Ralph Gomersbach, commercieel directeur van de LF Groep, deelde met Binnenwerk zijn inzichten over deze nieuwe collectie.

“De Egger Decorative Collection 24+, of EDC24+ zoals wij hem afgekort noemen, is echt uniek”, begint Gomersbach. “Voorheen waren collecties vier jaar geldig. Dit maakte het moeilijk om echt de trends te volgen. Met de nieuwe collectie kan Egger sneller reageren op de behoeften in de interieurbranche zonder concessies te doen aan leverzekerheid.

De verschillende decoren laten zich makkelijk met elkaar combineren.

Steeds realistischere hout-decors in rustige tinten

Wat kunnen de klanten precies verwachten van de nieuwe collectie? In ieder geval een zee aan mogelijkheden. De EDC24+ bevat namelijk meer dan 300 decor- en/of textuurcombinaties. Hoewel populaire decoren zoals wit, grijs en zwart behouden blijven, is een groot deel van de collectie aangepast aan de nieuwste trends. Gomersbach: “Eiken is nog steeds een belangrijke houtsoort, maar wordt iets rustiger en eleganter. Hier werd tijdens een sneakpreview erg goed op gereageerd. Dit past bij een brede trend die Egger Simplicity Redefined noemt. Er is behoefte aan eenvoud, maar wel op een warme en sfeervolle manier.”  

De nieuwe houtstructuur ST40 komt ook terug in de EDC+24. Dit is een combinatie van de synchroon structuur en een matte uitstraling. Zij zorgen ervoor dat het oppervlak bijna niet van echt eiken te onderscheiden is. Deze ST40 is beschikbaar in vijf unieke decors en uit voorraad leverbaar.

Bij de unikleuren vallen de trendy, neutrale kleuren op: van wit, via beige en grijs tot fluweelzacht zwart. Ook de trendkleur groen speelt een belangrijke rol en wordt vergezeld door blauwtinten. Voor de
interieurbouwers en architecten met durf introduceert Egger metallics, zoals warme bronstinten. “Onze klanten noemen de nieuwe collectie een inspirerend totaalverhaal, dat een kleurenpalet biedt waar je een heel interieur mee kunt inrichten. Hiermee toont Egger zich als vernieuwend en innovatief, met behoud van kwaliteit en betrouwbaarheid.” 

Een van de nieuwe uni decoren uit de Egger Decorative Collection 24+ collectie.

“Om het de interieurbouwer nog makkelijker te maken koppelen we verschillende trendwerelden aan de collectie”, vervolgt Gomersbach. “We willen interieurbouwers helpen om omgevingen te creëren waar mensen zich prettig voelen. Door materialen te combineren kunnen zij de juiste keuzes maken, of het nu gaat om een huiselijke sfeer of een kantooromgeving. In acht trendwerelden komen nieuwe en bestaande materialen samen.” 

Speciaal voor Nederland is er voorraadprogramma samengesteld van decoren die aansluiten bij de Hollandse smaak. “Vanuit twee magazijnen zijn deze platen binnen een dag leverbaar. Dit geldt uiteraard ook voor stalen.”

Via de website mijnvoorraad.nu kunnen klanten direct zien welke decoren op voorraad zijn. Daarnaast kunnen zij via deze website direct een staal aanvragen. Toch is het onmisbaar om materialen in het echt te bekijken. Dit kan natuurlijk in de showrooms die in maart helemaal in het teken stonden van de nieuwe collectie. ‘Maar ook de aankomende maanden is de hele nieuwe collectie te zien in onze showrooms” aldus Gomersbach. “In de showrooms komen de decoren echt tot leven, op groot formaat. Bovendien delen wij de nieuwe Egger map uit. We nodigen interieurbouwers, stylisten en architecten uit om vooral langs te komen.”

De nieuwe Egger Decorative Collection 24+ is te bekijken bij Alldeco in Lochem, Asilva in Steenwijk, Decovisie in ’s Hertogenbosch, Deco-Nova in Nederweert, Drimensa in Zaandam en Iboma in Lopik. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.