Platform voor de interieurbouwbranche
Wijnwinkel krijgt finishing touch met milieuvriendelijke lak
Bluefin Unistar heeft een hoge chemische resistentie, is zeer krasvast en is ontzettend sterk. (Beeld: Neleman – Titia Hahne)

Wijnwinkel krijgt finishing touch met milieuvriendelijke lak

Duurzaamheid hoog in het vaandel

‘Goede wijn voor een mooiere wereld’: dat is de missie van het biologische wijnmerk Neleman. Dit bedrijf was vorig jaar op zoek naar een partij die de inrichting voor hun wijnwinkel in Amsterdam kon ontwerpen en produceren. In lijn met hun missie diende dit zo duurzaam mogelijk te gebeuren. Interieurbouwbedrijven Dezigno BV en Wullink Interieur BV tekenden voor die opdracht. De watergedragen blanke lak Bluefin Unistar van de toonaangevende Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER zorgde voor de milieuvriendelijke finishing touch.

Na de oprichting van de eerste vestiging in Zutphen heeft Neleman BV nu meerdere wijnwinkels in Nederland, waaronder één in de Utrechtsestraat in Amsterdam. Voor de inrichting hiervan klopte het bedrijf aan bij Dezigno BV uit het Gelderse Almen, dat is gespecialiseerd in interieurbouw en -ontwerp. Samen met Wullink Interieur BV, gevestigd in het iets verderop gelegen Harfsen, werd een plan ontwikkeld. Het bedrijf maakt producten op maat voor hoofdzakelijk de zakelijke markt en maakt daarbij gebruik van 3D-tekenprogramma’s. Samen gingen de twee bedrijven aan de slag met de ontwikkeling van een 19 meter lange wand van berkenmultiplex in een organische, golvende vorm. 

Cradle to cradle blanke lak

Voor de behandeling van de wand werd de blanke lak Bluefin Unistar van ADLER gebruikt. Raymond Gieteling, directeur van Wullink Interieur BV, vertelt dat het bedrijf ongeveer een jaar geleden voor de producten van ADLER koos. “We wilden al onze verf- en lakproducten graag bij één partij kopen, en omdat ADLER duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en wij als bedrijf graag duurzamer wilden werken, viel de keuze uiteindelijk op hen.”

Toen Dezigno BV op zoek was naar een lak voor de inrichting van de wijnwinkel, raadde Gieteling dan ook ADLER aan. Waarom werd er specifiek voor Bluefin Unistar gekozen? “Omdat Neleman een biologisch wijnmerk is, was het van groot belang dat ook de gebruikte lak
milieuvriendelijk zou zijn”, aldus Erwin van Ingen van Dezigno BV. “Bluefin Unistar voldoet daaraan. Het is namelijk een cradle to cradle, watergedragen lak”, legt Jeffrey Gerritse van ADLER Benelux uit. 

“Uniek, want maar weinig blanke lakken voldoen aan de regels voor cradle to cradle-certificering. De lak heeft daarnaast een hoge chemische resistentie, is zeer krasvast en is ontzettend sterk. Dat moet ook wel, want hij moet het gewicht van de wijnflessen bij Neleman lange tijd kunnen dragen.” 

Wat voor Neleman ook heel belangrijk was, was dat de lak brandveilig zou zijn en zou voldoen aan de Europese brandnorm EN 13501-1. Dat is bij Bluefin Unistar het geval. De lak is daarnaast heel prettig om mee te werken, aldus Gerritse. “Omdat de lak snel droogt, is hij snel te verwerken. Tot slot heeft de lak een mooie, natuurlijke uitstraling.”      

De 19 meter lange wand van berkenmultiplex in de wijnwinkel van Neleman in Amsterdam is behandeld met Bluefin Unistar van ADLER. (Beeld: Neleman – Titia Hahne)

‘Meedenken biedt meerwaarde’ 

“Het was voor ons een heel mooi project om samen aan te werken”, aldus Gieteling. “We hebben in die tijd heel veel contact met Jeffrey Gerritse gehad. Wat voor ons heel fijn was, is dat hij gedurende het hele proces goed met ons meedacht. Welk product past het beste bij onze wensen en de specificaties, en wat is er voor welke prijs mogelijk? Dat is echt een meerwaarde. Hierdoor ontstond een mooi samenspel.” 

Ook Gerritse is tevreden over de samenwerking. “De neuzen van alle partijen stonden dezelfde kant op: we dachten allemaal in kansen en mogelijkheden, hadden dezelfde doelen en houden allemaal van efficiënt werken. Dat heeft geleid tot een heel mooi eindresultaat.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.