Platform voor de interieurbouwbranche
‘Wees niet bang om voor een andere fineersoort te kiezen’

‘Wees niet bang om voor een andere fineersoort te kiezen’

Fineer is een unieke houtsoort die vaak veel meer mogelijkheden biedt dan mensen verwachten. De keuze voor fineer is een persoonlijke keuze maar volgens Hans Golbach, directeur van Kuiper Holland, is er te weinig aandacht voor de enorme diversiteit aan houtsoortenwaar het fineer van afkomstig is.

“Ik zie veel mooie dingen, maar zowel de producenten als ontwerpers en architecten en dus ook de eindklant kiezen te vaak voor de bekende weg.” Golbach doelt daarmee vooral op de veilige keuze voor eiken fineer. “Ik begrijp die trend wel. Er bestaan echter veel meer houtsoorten die esthetisch mooi zijn. Wij willen als Kuiper Holland laten zien dat veel meer mogelijk is. Er zijn in totaal wel 80 soorten fineer die wij op voorraad houden die ook aantrekkelijk zijn om in de praktijk toe te passen. Daarover vertellen we op beurzen, we laten het zien op onze website en vermelden dit in newsletters. Bovendien staat onze deur vanzelfsprekend altijd open voor een nadere kennismaking.”

Volgens Golbach is er ergens in de afgelopen jaren een omslagpunt gekomen waarbij steeds vaker voor eiken fineer werd gekozen. “Twintig jaar geleden durfde men ook andere keuzes te maken. Denk aan mahonie/teak- of kersenfineer et cetera. Anno 2020 zie ik het bijna niet meer terug in het interieur. Wij zijn overigens niet de enige die zich over deze ontwikkeling verbazen. Mondiaal hoor en lees ik vaker dat diverse partijen uit de markt zich bewust worden van het feit dat fineer zoveel meer te bieden heeft dan alleen maar eiken.  Daarom zeg ik: durf eens over dat lijntje te stappen. Wij bieden een hoogwaardige collectie met zoveel combinatiemogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan andere Europese of Amerikaanse houtsoorten die vroeger standaard waren zoals maple, grenen, vuren, kersen.”

Wij bieden een hoogwaardige collectie met zoveel combinatiemogelijkheden.

 

De voordelen van diverse andere soorten fineer zijn dat het gemaakt is van een betrouwbare houtsoort, voorzien is van een mooie structuur en dat mensen zich met hun interieur beter kunnen onderscheiden. “Wij zeggen tegen ontwerpers en architecten: durf onderscheidend te zijn. Het hoeft niet telkens weer eiken te zijn. Kom gerust eens bij ons kijken, laat de wensen horen en overleg. Wees niet bang om een andere keuze te maken. De enorme diversiteit aan mogelijkheden zal velen verbazen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.