Platform voor de interieurbouwbranche
Warm wit Amerikaans eiken dosse fineer voor Het Industriegebouw in Rotterdam

Warm wit Amerikaans eiken dosse fineer voor Het Industriegebouw in Rotterdam

Het gebouw was de afgelopen decennia verwaarloosd voordat de huidige eigenaar het in 2015 aankocht en begon aan een ware renaissance van de modernistische waarden die het gebouw in de eerste plaats groot maakten. 

Design studio Modiste was vereerd met de opdracht om een restaurant en bar te ontwerpen voor een jong, onverschrokken trio horecaondernemers.

Uitdagende ruimte

Design studio Modiste was vereerd met de opdracht om een restaurant en bar te ontwerpen voor een jong, onverschrokken trio horecaondernemers in een van de meest uitdagende ruimtes in Het Industriegebouw. Hierbij ging het om een grote ruimte van 270 vierkante meter in een zijvleugel van het gebouw die in de loop van de jaren ’70 en ’80 behoorlijk in verval was geraakt. Vanaf het begin was het doel om de oorsprong van het gebouw te eren en de ruimte terug te brengen tot haar ruwe structurele elementen van beton, metalen raamkozijnen en open plan zoals bedoeld in het oorspronkelijke ontwerp.

Het resultaat is een uitgebalanceerde mix van eenvoud en drama.

Jaren ‘70-sfeer

Wat achterbleef was een grote open ruimte met veel littekens uit het verleden. De ontwerpers besloten om deze stijl te behouden. Van hieruit was het doel om een weelderige jaren ‘70-sfeer te creëren, maar om tevens stevig binnen de modernistische ontwerptraditie van het gebouw te blijven. Inspiratie werd in eerste plaats gevonden in de levendige en stilistische keuken van Michael School, chef-kok van Héroine. Tevens bleef het modernistische designidioom zelf voor de ontwerpers van belang. Waar de meeste mensen denken aan de klassieke witte kubusvormige heldendaden van Le Corbusier en onze eigen Nederlandse Gerrit Rietveld, werd in deze ruimte het doel om de houten lambrisering, de enorme plantenbakken en het decadente chroom van Warren Platner uit de jaren 70 te laten spreken. Het resultaat is een uitgebalanceerde mix van eenvoud en drama, een nevenschikking van essentieel en weelderig in zowel ontwerp, materialen als afwerking om te laten zien dat het modernisme nog een troef in petto had.

Modiste Studio koos voor gefineerde platen met projectfineer van Kuiper Holland. Daarbij werd wit Amerikaans eiken fineer per stam gevoegd; deze werden bij elkaar passend in kleur en structuur en doorlopend gevoegd. Op deze manier is een fraai homogeen beeld gecreëerd. De onderdelen zijn gefabriceerd en geplaatst door Valkema Meubelmakerij en door de afwerking in olie voorzien  van een warme gloed.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.