Platform voor de interieurbouwbranche
Verzending vanuit een magazijn met geautomatiseerde pallethandling
In het palletmagazijn met geautomatiseerde pallethandling en liftsystemen zorgen AGV’s en volledig autonome robots voor het transport van de goederen.

Verzending vanuit een magazijn met geautomatiseerde pallethandling

Bevestigingsmaterialen zijn cruciaal in elk bouwproject

Meer dan 35.000 verschillende soorten producten, waaronder bouten en moeren, professionele houtschroeven, Europees gekeurde verankeringen, maar ook allerlei gereedschappen en booraccessoires, houden ze bij pgb-Europe continu op voorraad. De baseline ‘We breathe fasteners’ past dan ook perfect bij deze specialist uit Melle (B), die al meer dan 60 jaar een gevestigde waarde is als leverancier en fabrikant van bevestigingsmaterialen. Service aan de klant staat centraal: ondersteuning door een team van deskundige medewerkers, nauwkeurige productie in eigen beheer en snelle verzending vanuit een palletmagazijn met geautomatiseerde pallethandling en liftsystemen.

“We weten allemaal dat bevestigingsmaterialen cruciaal zijn voor elk bouwproject. Zonder zichtbare en onzichtbare verbindingen, m.a.w. schroeven, constructiebouten, pluggen, verankeringen, …, zal een gebouw immers nooit blijven staan. Bij pgb-Europe vind je al deze producten, maar ook gereedschappen en booraccessoires onder één dak. We beschikken daarvoor over eigen productiefaciliteiten voor verankeringen (Polen) en houtschroeven (Vietnam), alles gemaakt volgens de Europese regelgeving”, stelt Martin de Zwart, directeur verkoop Nederland. 

“De klant staat altijd centraal. Onze medewerkers gaan in nauw overleg op zoek naar een geschikte, vooral kostenefficiënte oplossing voor elke specifieke toepassing. De klanten kunnen ook gebruik maken van een handige app, waardoor ze alles direct bij de hand hebben om vanaf elke locatie bestellingen in te voeren of informatie omtrent producten te raadplegen. Hun bestellingen worden verwerkt in ons vooruitstrevend palletmagazijn met geautomatiseerde pallethandling en liftsystemen. We maken gebruik van AGV’s en volledig autonome robots voor het transport van de goederen. We blijven tevens continu investeren in de optimalisatie van ons assortiment.”

De PFS+ vlonderschroeven met speciale freesribben zijn geschikt voor hardhout. Dankzij hun boorpunt is voorboren overbodig.

PFS+ houtschroeven

Onder het merk PFS+ levert pgb-Europe een volledig gamma aan professionele houtschroeven voor hout-op-hout bevestigingen: spaanplaatschroeven, schroeven voor houtconstructies en dakisolatie, met voldraad en deeldraad, in rvs, specifieke versies voor interieurbouw en droogbouw, …. Ze zijn één voor één uitgerust met de kenmerkende voorsnijpunt die zorgt voor een snelle en agressieve aanzet in het hout. Verder worden ze gekenmerkt door lage indraaimomenten, hoge uittrekwaarden en snelle montage-opties. 

“Tijdens de laatste editie van Houtpro+ konden de bezoekers kennismaken met onder meer de vlonderschroeven met speciale freesribben, geschikt voor hardhout. Ook de MDF-schroeven werden in de kijker gezet. Dankzij een speciale groene wax hebben die een bijzonder laag indraaimoment. De kleine kop en freesribben staan garant voor een perfecte afwerking van elk project”, gaat de directeur verkoop verder. “Ons assortiment omvat daarnaast hardhoutschroeven met dubbele schroefdraad in een bronzen uitvoering, ideaal voor klassieke buitenconstructies. Ze zijn niet alleen bijzonder effectief, maar garanderen ook nog eens een unieke esthetische uitstraling.”

Voor klassieke buitenconstructies biedt pgb-Europe hardhoutschroeven met dubbele schroefdraad in een bronzen uitvoering.

Inox-spaanplaatschroeven

Een mooi voorbeeld van de continue drang naar innovatie zien we bij de spaanplaatschroeven type PGWVTG met dubbel verzonken kop en gedeeltelijke draad. Naast verzinkt zijn die ook leverbaar in inox A2 (AISI 304) én inox A4 (AISI 316) uitvoeringen. 

“Roestvast staal A4 is een uiterst duurzaam materiaal, geschikt voor de meest uiteenlopende, vaak veeleisende toepassingen, ook outdoor”, legt Martin de Zwart uit. “Deze universele schroeven worden gebruikt in hout en in combinatie met nylon pluggen. Ze hebben een TX indruk met een diameter van 4 tot en met 6 mm. Een speciale wax verlaagt het indraaimoment en zorgt dus voor minder indraaiweerstand. Deze inox A4 schroeven zijn bovendien heel eenvoudig van andere types te onderscheiden dankzij een duidelijke kopmarkering. Om vliegroest te voorkomen, raden we de gebruiker wel aan om inox bits te gebruiken om deze schroeven in en uit te draaien.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.