Platform voor de interieurbouwbranche
Voor elk oppervlak een professionele afwerking
Het glas-in-lood plafond hotel de L’Europe in Amsterdam.

Voor elk oppervlak een professionele afwerking

‘Als het geprint kan worden dan kunnen wij dit’

The Surface Professionals: het is de naam die de bedrijven IMS Werkendam en Printerior zichzelf hebben gegeven. Voor elk oppervlak bieden zij een professionele afwerking. Printerior specialiseert zich hierbij in prints en afwerkingen. Directeur en eigenaar Leendert Hoogendoorn: “De enige beperking is eigenlijk creativiteit.”

“We kunnen erg veel aan”, zegt Leendert. “Natuurlijk is er het gewone printwerk. Onze klanten, waaronder interieurbouwers, willen steeds meer personaliseren. Dat kan eigenlijk met alle oppervlakken, niet alleen tafels, maar ook douchewanden, keukenwanden, en zelfs hele wanden in plaats van behang. We kunnen bijvoorbeeld een eiken houtstructuur printen, met hierin een logo. Zo kun je echt iets unieks maken. Voor een klant hebben wij ook eens een hele kastenwand geprint in kleur. Een andere opdracht bestond uit het maken van tafelbladen die samen een kaart van de wereld vormen.”

Zichtbare en tastbare textuur

Dat Printerior in 2.5D kan printen, waardoor een bijzonder reliëf ontstaat, opent nieuwe mogelijkheden. “De laatste jaren hebben we ons steeds verder ontwikkeld. Zo verduurzamen we elke dag weer en gebruiken we oplosvrije middelen. We kunnen echter ook steeds hoger werken, tot maximaal twee millimeter. Dat is echt een wereld van verschil in textuur. Zo kunnen we nog meer het effect van penseelstrepen nabootsen. Het resultaat is zichtbaar én tastbaar. Zo komen interieurelementen echt tot leven!”

Door de geavanceerde printtechnologieën en hoogwaardige materialen van Printerior kan het bedrijf glas-in-loodramen zeer realistisch nabootsen. Leendert: “Normaal gezien kun je glas-in-lood alleen verticaal plaatsen, maar dankzij ons printwerk kan dit ook horizontaal, bijvoorbeeld toegepast als plafond.” 

Voor het exclusieve vijf sterren hotel de L’Europe in Amsterdam maakte Printerior, in samenwerking met firma Talboom uit Breda, het plafond. Dit bestaat uit 63 separate delen, is gemaakt uit acrylaat en voorzien van een glas in lood print. “De unieke combinatie van materiaal en afwerking zorgt voor een uitgesproken karakter en warme sfeer in de ruimte. Hier zijn wij erg trots op.”

Door UV uitharding zijn deze geprinte panelen bestand tegen weer en wind.

Bestand tegen weer en wind

De geprinte materialen van Printerior zijn geschikt voor (luxe)interieurs, maar buitengebruik is met een speciale afwerking ook mogelijk. Zo staan in het Amsterdamse Westerpark drie hele grote kunstwerken van Awoiska van der Molen, die op glasplaten zijn geprint. “Midden in de natuur staan natuurfoto’s. Dat ziet er heel bijzonder uit. Het zonlicht valt door de glazen panelen van 2 meter bij 1.80 meter, waardoor een schaduweffect ontstaat. Door de UV uitharding zijn de panelen bestand tegen weer en wind.”

Binnen of buiten, Printerior doet het allemaal. Voor elk project is een geschikt materiaal beschikbaar waar het bedrijf op kan printen: van hout tot glas, van kunststof tot aluminium (dibond) en van epoxy en vinyl tot behang. “Wij gaan graag met interieurbouwers in gesprek, om hun creatieve ideeën realiteit te laten worden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.