Platform voor de interieurbouwbranche
Verbeter de kwaliteit van je interieurproject met de beste lijmkeuze én ideale lijmomstandigheden
Een greep uit het TensorGrip assortiment en toebehoren.

Verbeter de kwaliteit van je interieurproject met de beste lijmkeuze én ideale lijmomstandigheden

Lijm is natuurlijk een bekend product voor interieurbouwers en meubelmakers. Toch wordt lijm nog vaak gezien als een bijproduct. Bart van Oosten (Productmanager lijmen bij Baars & Bloemhoff) wordt meestal pas ingeschakeld wanneer lijmverbindingen loslaten. Zijn doel is juist om vóór aanvang van het werk een gedegen lijmadvies te geven. Op die manier wil hij een bijdrage leveren aan het verbeteren van de eindkwaliteit van interieurprojecten. Bart is een bevlogen expert die alles weet over het belang van de juiste lijm én optimale omstandigheden voor een geslaagd interieurproject.

Het belang van de juiste lijmkeuze

De afgelopen dertien jaar specialiseerde Bart van Oosten zich tot erkend lijmadviseur. Hij bevindt zich altijd tussen de informatie uit de lijmbrochure en de werkelijkheid in de praktijk. Het gat tussen die twee waarheden vult Bart graag in om interieurbouwers te voorzien van het beste advies voor het sterkste lijmresultaat.

Lijmspecialist Bart van Oosten.

Bart vertelt: “Een perfecte lijmverbinding is niet alleen afhankelijk van de juiste lijmkeuze. De ideale omstandigheden waarin men lijmt, worden nog vaak onderschat. Hierbij kun je denken aan locatie, temperatuur en luchtvochtigheid. Vanwege de veranderende samenstelling van plaatmaterialen, evenals de eisen voor duurzaamheid in projecten en aandacht voor mens en milieu, kan een type lijm dat je al jaren gebruikt niet meer de beste keuze zijn. Wanneer een verbinding loslaat, wordt lijm vaak als de boosdoener gezien terwijl het meestal aan andere oorzaken ligt.”

Combineer je bestelling plaatmateriaal met de juiste lijmen

Baars & Bloemhoff biedt naast een breed scala aan plaatmaterialen ook kwaliteitslijmen van Jowat, Bijlard, Griffon en TensorGrip. Van houtlijm en montagelijm tot PU- en smeltlijm: er is voor elke toepassing een oplossing beschikbaar. Voor gedegen lijmadvies schakel je lijmexpert Bart in. Na grondig onderzoek legt hij je zijn advies voor en zet hij – indien gewenst – een bestellijst in je webshopaccount klaar. Zo bestel je makkelijk in één keer je plaatmaterialen en lijmen bij één leverancier.

Aanbrengen van contactlijm met een drukvat.

Lijmen in de praktijk

Voor Bart is het belangrijk dat de verwerker comfortabel is met de lijm die hij gebruikt. “Er is niet een waarheid”, vindt hij. “De ene verwerker kiest voor merk A omdat hij daar goede ervaringen mee heeft, terwijl de ander juist pleit voor merk B. Mijn rol hierin is van adviserende aard. De klant bepaalt áltijd zelf waar hij mee werkt. Ik ga wel graag het gesprek aan en dat levert meestal leuke kwaliteitsverbeteringen op. Laatst was ik bij een interieurbouwer met een wat kleiner magazijn. Hij werkte met een lijm die pas na 24 uur droog was waardoor zijn output lang in het magazijn stond. Ik vond een alternatief met dezelfde hechtingseigenschappen en een kortere droogtijd. Zo heeft hij een kortere doorlooptijd en houdt hij dezelfde eindkwaliteit. Dat vind ik het leukste aan mijn werk: met de klant in gesprek gaan en samen tot een beter resultaat te komen.”

Maak het verschil met de juiste lijm

Wil je de kwaliteit van je interieurproject verbeteren of ben je geïnteresseerd in milieuvriendelijke lijmen? Neem dan contact op met lijmadviseur Bart van Oosten van Baars & Bloemhoff. Hij geeft je graag vrijblijvend lijmadvies zodat jij tijd en geld bespaart en je eindkwaliteit een
upgrade krijgt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.