Platform voor de interieurbouwbranche
Veelzijdige kantenbandspecialist blijft meerwaarde bieden
De nieuwste generatie Venturi sproeier ‘Premium 2-componenten nozzle’.

Veelzijdige kantenbandspecialist blijft meerwaarde bieden

Milieu en gezondheid staan ook hoog in het vaandel

Dagelijks zoekt Robaco naar manieren om efficiënter te werken en een meerwaarde te bieden aan hun klanten: doeltreffender, zuiniger en kostenbesparend. Het uitgebreide assortiment is dus slechts een deeltje van de kwalitatieve service die het bedrijf biedt. Met productgroepen als lijmen, reinigings-, scheidings-, schuur- en glijmiddelen, kanten, snijgereedschappen, lijmapparatuur, kunststofplinten, drevels, verbindingsplaatjes en een slijpservice valt het voordeel voor de klant niet te ontkennen. Ook het milieu en de gezondheid draagt Robaco hoog in het vaandel. Het bedrijf biedt daarom ecologische alternatieven aan voor bedrijven die milieubewuster willen werken. Het gaat hierbij over producten met minder schadelijke chemicaliën die zowel het milieu, de natuur als de gebruiker van het product beschermen.

De BRUSH_tec®E: het alternatief voor de polijstmachine.

Vooruitstrevend partnership

Met die duurzame focus als uitgangspunt ging Robaco recent een partnership aan met de Duitse firma LcM GmbH. Een bedrijf met passie, ervaring en een constante blik op de toekomst. ‘The best way to edge’ is hun motto. De jarenlange knowhow leidt LcM GmbH verder dan andere bedrijven in het zoeken naar de meest optimale oplossing voor alle facetten van kantafwerking. Hun doel is om een perfect resultaat te bereiken en tegelijkertijd de kosten van de klanten te optimaliseren. LcM GmbH zocht een partner die hun technische kennis op een adviserende manier kon overbrengen en vond in Robaco de ideale metgezel. 

Lc 2/30 machinaal reinigingsmiddel voor kunststof oppervlakken.

Naast de gekende chemische reinigings-, scheidings- en koelmiddelen biedt LcM GmbH ook een gamma 100% VOC-vrije producten aan. Dit zijn vluchtige organische stoffen voor industriële kantenlijmers. Deze groene alternatieven hebben een uitstekende werking en doen zeker niet onder voor de traditionele producten.

Optimale polijsttechniek

De steeds toenemende en veranderende eisen voor kantenbewerking dwongen de sector al om alternatieve en verbeterde machines te ontwikkelen. De in 2016 ontwikkelde BRUSH-tec®-techniek van LcM GmbH biedt een antwoord op de trend van plaatmateriaal met de diepere groeven en houtstructuren. De innovatieve techniek creëert aanzienlijk meer polijsteffect met dezelfde doorlooptijd. Bovendien is de levensduur van de gereedschappen opvallend verlengd door een gelijkmatige en volledige oppervlaktebelasting én het gebruik van zijn inhouse ontwikkelde, ecologische reinigingsoplossingen. De toepassing wordt dagelijks door LcM GmbH’s ontwikkelings- en technisch team geoptimaliseerd en verder ontwikkeld waardoor het bedrijf met nog betere technieken naar buiten treedt.

Naast zijn eerste model, de BRUSH-tec®E (Edge) voor kantenbewerking, maken nu ook BRUSH-tec®ES (Edge Small) en BRUSH-tec®SF (Surface) deel uit van het gamma. Terwijl de BRUSH-tec®ES bijzonder goed scoort met zijn kleine inbouwmaten, ideaal voor smalle oppervlakken, is de BRUSH-tec®SF het eerste aggregaat dat gebruikt wordt voor de oppervlaktebehandeling van de werkstukken.

Door de samenwerking met LcM GmbH voldoet Robaco nog beter aan de vraag van zijn klanten. Ook industriële klanten die op zoek zijn naar een oplossing kunnen bij Robaco terecht.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.