Platform voor de interieurbouwbranche
Ultradunne werkbladen als antwoord op dé trend in keukenland
Een Slim Line werkblad combineert dezelfde eigenschappen als een standaard compact plaat met een hoge impact-bestendigheid en een voortreffelijk esthetisch voorkomen.

Ultradunne werkbladen als antwoord op dé trend in keukenland

Keukens met subtiele werkbladen waardoor het als element meer één geheel vormt. Badmeubels met strakke lijnen die blenden met de rust en ruimte. Het is een duidelijke trend die wij zien toenemen bij zowel het werk van ontwerpers als de wens van eindgebruikers.

Als toonaangevend fabrikant van decoratief plaatmateriaal speelt Kronospan in op deze ontwikkeling en introduceren zij de nieuwe SLIM LINE PLUS werkbladen collectie. Ultradun én zonder repeterend patroon een ranke krachtpatser in interieurland te noemen. Dit alles is onlangs op de Nederlandse markt gebracht door RET Interieur.

Kronospan K108 ‘Peltro’.

Ranke krachtpatser in een wereld aan decors en structuren

Een Slim Line werkblad combineert dezelfde eigenschappen als een standaard compacte plaat met een hoge impact-bestendigheid en een voortreffelijk esthetisch voorkomen. Over kleur en textuur valt namelijk niet te klagen. Sander Geurtsen – accountmanager bij RET Interieur- vertelt: “Binnen de Slim Line Plus collectie tref je een grote variëteit aan decors en texturen aan. Van donkere steen textuur tot en met een fraaie betonlook, van intens zwarte uni-kleuren met leistenen textuur, tot een zachte, anti vingerafdruk finish. Ook licht marmer en warme houtnerfstructuren maken deze collectie compleet. Een opvallend pluspunt is ook het niet repeterende patroon, waardoor het nog meer natuurgetrouw oogt. Met keuze uit maar liefst 14 decors is er voor iedere situatie een match te vinden. Geschikt voor iedere setting en altijd goed voor een stuk toegevoegde waarde op het esthetische vlak.”

Ultradun, fraai en in de kern gekleurd

Met slechts 12 mm plaatdikte mag Slim Line Plus rustig ultradun genoemd worden. De kern is monochroom gekleurd. Ondanks de geringe plaatdikte doet het materiaal niet onder voor zijn dikkere familieleden. 

“De geringe dikte mag je zien als een extra toevoeging aan de lijst met goede eigenschappen”, vervolgt Geurtsen. “De voordelen nog eens in vogelvlucht benoemend: Slim Line Plus is waterbestendig, kan een substantieel gewicht dragen en is geschikt voor het onder monteren van wasbakken. De platen kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden, dus een mooie match met keukenblad en spatwand is mogelijk. Door de gekleurde kern is er geen noodzaak om kantenband aan te brengen. De randen van dit plaatmateriaal laten zich prima frezen en de platen kunnen zowel verticaal als horizontaal verwerkt worden. Dat alleen al schept mooie designmogelijkheden in keukens en badkamers.”

Toegepast als tafelblad voor salontafel.

De platen zijn tweezijdig voorzien van print, waardoor deze zeer geschikt zijn voor het bouwen van open kasten en bijvoorbeeld keukenbars. “Ook de hygiënische eigenschappen zijn het vermelden waard. Slim Line Plus is gemakkelijk in onderhoud en simpel schoon te maken, dankzij het niet poreuze oppervlak”, licht Geurtsen toe. 

De nieuwe Slim Line collectie is tijdens Architect@Work in Nederland geïntroduceerd en als onderdeel van het complete Kronospan assortiment, te bestellen via RET Interieur. Slim Line Plus platen van Kronospan worden geleverd in de maten 4100 x 650 x 12 mm en 4100 x 1300 x 12 mm. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.