Platform voor de interieurbouwbranche
Strak en minimalistisch topdesign voor draai- en schuifdeuren

Strak en minimalistisch topdesign voor draai- en schuifdeuren

Onzichtbare binnendeuren

In het Belgische Adegem was strakke vormgeving de norm voor deze nieuwbouw eengezinswoning met kantoorruimte. De argenta invisidoor DL en SDX-binnendeursystemen passen perfect in het plaatje. Vooral de kamerhoge SDX-schuifdeuren springen in het oog … of net niet.

De minimalistische architectuur wordt in deze woning doorgetrokken in de keuze van de binnendeuren. Naast de (23 enkele en 2 dubbele) onzichtbaar ingewerkte Invisidoor DL draaideuren van argenta – die trouwens in dezelfde kleur van de wanden werden afgewerkt – is ook het aluminium deurkader van de 7 kamerhoog uitgevoerde argenta invisidoor SDX schuifdeuren helemaal onzichtbaar in de wand geïntegreerd. “Zo blijft er een wandopening achter, veeleer dan een deuropening”, licht architect Danny Plaetinck zijn keuze toe voor de schuifdeuren die bij het openen volledig in de wand verdwijnen. Het argenta proslide schuifdeurbeslag dat daarbij dienst doet, kan worden toegepast op binnendeuren tot 100 kg. Via het uitneembare bovenprofiel kunnen de rolstelsels en stops eenvoudig en snel gemonteerd en gedemonteerd worden. Het beslag wordt aan de deur bevestigd via de Manual-Fix, wat resulteert in een zeer minieme ruimte tussen het deurpaneel en het bovenprofiel. Dit met een zeer strakke vormgeving tot gevolg.

Beeld: argenta (invisidoor DL)

Invisidoor ‘S’, de schuifdeur in hetzelfde vlak als de wand

Het deurblad van de Invisidoor S (met de ‘S’ van ‘Slide’) valt in gesloten stand perfect zelfs in hetzelfde vlak van de wand waarin die ingewerkt zit. Zo is die volledig onzichtbaar aan één kant van de muur, wat zelfs een handgreep overbodig maakt. Bij het openen schuift het deurblad weg in de wand: een plaatsbesparende eigenschap die ook alle andere argenta pocketdeuren typeert. De gleuf die achterblijft in de muur met de schuifdeur in gesloten positie wordt daarbij afgedicht door een bewegend afdekprofiel.
Dit schuifdeursysteem is bruikbaar voor houten schuifdeuren tot 80 kg en is standaard uitgerust met een ‘softclose’ en ‘auto-eject’ systeem om makkelijker te bedienen. Alle onderdelen van het ingewerkte deurbeslag zijn steeds makkelijk bereikbaar om te kunnen demonteren en afregelen.

Beeld: argenta (Invisible SDX)

ROB Punch: glazen schuifdeuren tot 150 kg onzichtbaar ingewerkt

Kamerhoge schuifdeuren zijn ook in glazen variant interessant voor hedendaagse interieurs in kantoren, lofts en woonkamers. Met een loopprofiel op of onzichtbaar in het plafond ingewerkt (plafondmontage), maakt dat het geheel natuurlijk nog een stuk strakker. Die plafondmontage kan zelfs zonder problemen gecombineerd worden met een vaste glazen wand. Maar even goed is er een bovenprofiel beschikbaar voor montage tegen de muur. En dat voor glazen schuifdeuren tot 150 kg zwaar met glasdiktes van 8, 10 en 12 mm. Zowel de deur als al zijn componenten zijn steeds demonteerbaar, zelfs ingebouwd in het plafond en in combinatie met een vaste glaswand. Een plafondafdekprofiel maakt het geheel af en glazen schuifdeuren zijn dankzij dit deurbeslag ook terwijl ze volledig ingebouwd zijn steeds in de hoogte regelbaar. Alle onderdelen zijn vervaardigd in geanodiseerd, zwart geanodiseerd of geanodiseerd aluminium met inox look, wat perfect combineert met het glas. Dit schuifdeurbeslag is verkrijgbaar zonder of met ‘softclose’ systeem. In dat laatste geval remt de glazen deur zowel bij het openen als bij het sluiten automatisch af om een bruuske stop voor te zijn. Dat voor de montage van dit softclose systeem geen uitsparing in het glas nodig is – de glasklem wordt zonder lijm op het glas gespannen –  onderstreept nog eens de montagevriendelijkheid van dit schuifdeurbeslag. 

Beeld: argenta (Invisidoor S)

www.argentalu.com
www.rob.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.