Platform voor de interieurbouwbranche
REDOCOL Kantomelt PUR LM met gereduceerd isocyanaatgehalte
De nieuwe REDOCOL Kantomelt PUR LM smeltlijm bevat een gereduceerd aantal monomeer isocyanaten en combineert de goede eigenschappen van een PU-smeltlijm met een hoog niveau van arbeidsveiligheid.

REDOCOL Kantomelt PUR LM met gereduceerd isocyanaatgehalte

Met de introductie van de nieuwe PU-smeltlijm REDOCOL Kantomelt PUR LM is er bij Ostermann een PU-smeltlijm met een gereduceerd aantal monomeer isocyanaten direct uit voorraad leverbaar.

Smeltlijmen op basis van polyurethaan (PU) zorgen voor een goede, blijvende water- en hittebestendige verbinding bij de kantverwerking. Omdat de eisen aan PU-smeltlijmen voor mens, dier en milieu toenemen, biedt Ostermann een PU-smeltlijm met gereduceerd aantal monomeer isocyanaten aan. De nieuwe REDOCOL Kantomelt PUR LM is het eerste PU-product van het merk REDOCOL dat geen etikettering voor gevaarlijke stoffen heeft. De lijm is leverbaar als 2 kg blok en in twee kleuren, naturel en wit. Meer informatie over dit onderwerp vindt u onder de zoekterm ‘#REDOCOLLM’ op de website van Ostermann www.ostermann.eu.

Nieuwe productgroep: REDOCOL PUR LM

LM is de afkorting voor ‘Low Monomer’, dat betekent dat de nieuwe REDOCOL-producten met deze benaming een bijzonder laag gehalte aan isocyanaat-monomeren bevatten. Bij producten met een isocyanaatgehalte onder 0,1% hoeft de gebruiker geen PU-scholing te volgen. Het product combineert de goede eigenschappen van een PU-smeltlijm met een hoge aanvangssterkte, uitstekend water- en hittebestendigheid met een hoog niveau van arbeidsveiligheid. Het eerste product in de nieuwe productgroep is verkrijgbaar als 2 kg blok. Deze productgroep zal op korte termijn verder uitgebreid worden met meer lijmvarianten.

PUR scholingen? Geen probleem

Als service voor keuken-, meubel- en interieurbouw heeft Ostermann al een tijd geleden met verschillende mailings haar klanten over de verplichte PUR-scholingen geïnformeerd. Op de website van Ostermann https://www.ostermann.eu/ nl_NL/page/verplichte-scholing-voor-de-omgang-met-pur kunnen keuken-, meubel- en interieurbouwers alle belangrijke informatie nogmaals nalezen.

Tip van Ostermann:

Voor een maatschappelijk en ecologisch verantwoorde reiniger voor de kantaanlijmmachine die eenvoudig in gebruik is, kan de keuken-, meubel- en interieurbouwer het milieuvriendelijke reinigingsmiddel REDOCOL greenline Teclinex One For All op bio-alcoholbasis gebruiken. Het maatschappelijk en ecologisch verantwoorde reinigingsmiddel kan in de voorfreesunit, lijm- en aandrukzone, nabewerkingszone en finish-zone worden gebruikt. Met één reiniger voor alle toepassingen bespaart men opslagkosten en maakt het werk eenvoudiger.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.