Platform voor de interieurbouwbranche
Coatings & Verf

PPG-Innovatie zet in op vakmanschap van de toekomst

PPG introduceert de Spray Master

2 maart 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Spuiten met de SprayMaster® gaat tot 50% sneller dan met de kwast of roller, is makkelijk in gebruik en het eindresultaat is egaal en mooi gevloeid. Door het gepatenteerde spuitpistool kan met extreme precisie, en hierdoor zeer beperkte overspray, worden gewerkt op grote en kleine oppervlaktes. De unieke verfcartridgetechnologie maakt het wisselen van kleur en het schoonmaken van het apparaat snel en eenvoudig. PPG blijft het product verder doorontwikkelen om de PPG SprayMaster® verder te verduurzamen en meer lakken toe te voegen. 

Weinig verfverlies, strakkere afwerking

Het nieuwe verfspuitsysteem van PPG is uitermate geschikt voor het lakken van deuren, kozijnen, ramen en rabatwerk. De SprayMaster® heeft een precisiespuitpistool, wat zeer dicht op een object werken mogelijk maakt en minimale overspray veroorzaakt. Dat betekent zeer weinig verfverlies en een nóg strakkere afwerking. Testen die PPG uitvoerde in samenwerking met vastgoedonderhoudsbedrijven Lenferink en Rutges lieten naast een egaler resultaat tevens een tijdwinst tot wel 50% zien ten opzichte van werken met de kwast of roller. Bij gebruik van het spuitsysteem is de laagdikte gelijkmatiger en de spray droogt snel, waardoor dezelfde dag overspuiten mogelijk is. Met backpack weegt de SprayMaster® ongeveer tien kilo en het draagsysteem is geïnspireerd op draagbare systemen uit andere sectoren, waarbij rekening is gehouden met de ergonomie.

Duurzame watergedragen lak

De PPG SprayMaster® werkt met speciaal ontwikkelde Sigma S2U Allure Spray Semi-Gloss, een watergedragen lak met dezelfde levensduur als de Sigma S2U Allure-buitenverf. Deze unieke verf is sneldrogend en geurarm, en heeft een excellente vloei en uitstekend kleur- en glansbehoud. Watergedragen lak begint op een lagere glansgraad dan alkydverf, maar de Sigma S2U Allure Spray Semi-Gloss behoudt nagenoeg tien jaar lang haar glansgraad van 70 glanseenheden – een mooie halfglans. Door te spuiten i.p.v. te kwasten wordt er tot 25% meer laagdikte aangebracht. Daarnaast heb je geen kwastaanzetten in de hoeken en een gelijkmatige verflaag die makkelijker een goede dekking geeft wanneer er een kleurwijziging wordt doorgevoerd. Vaak is één laag spuiten al voldoende. 

De lak is niet in blikken verpakt, maar in een unieke verfcartridgetechnologie die rechtstreeks op de machine aangesloten wordt, waardoor een gesloten systeem wordt gecreëerd. Het systeem wordt in twee cartridges geïntroduceerd: Sigma S2U Allure Spray Semi-Gloss en een Sigma Cleaner. Met deze laatste kun je snel en eenvoudig van kleur wisselen/reinigen met een minimale hoeveelheid Sigma Cleaner-vloeistof, zo’n 300-500 ml. Door het gesloten systeem kan de verf nergens aandrogen en kan de schilder de volgende dag weer verder zonder reinigingstijdverlies en spoelafval. 

Efficiëntie en duurzaam onderhoud

Franck van Hooff, directeur van vastgoedonderhoudsbedrijf Lenferink, over de PPG SprayMaster®: “Wij staan altijd open voor nieuwe ontwikkelingen die het uitvoeren van schilderwerk efficiënter maken. De introductie van de PPG SprayMaster® is een uitkomst en omarmt modern vakmanschap waar wij als Lenferink ook voor staan. Ons vak ontwikkelt zich van traditioneel schilderwerk naar duurzaam onderhoud en daar horen nieuwe technieken bij. Het schildersvak gaat mee met de tijd en deze ontwikkeling van een nieuw verfspuitsysteem maakt ons vak aantrekkelijker, leuker en efficiënter.”

Paul Verheul, Sales Manager van Sigma Coatings, vult aan: “We hebben ruim de tijd genomen om dit product samen met vakmensen te ontwikkelen, te testen en waar mogelijk te verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat PPG SprayMaster® een gat in de markt vult op het gebied van duurzaamheid, efficiency en snelheid.” 

Verkrijgbaarheid

Het PPG SprayMaster®-spuitsysteem is verkrijgbaar bij de Sigma-verkooppunten en via de online Sigma Shop. Het wordt geleverd met een handige backback. Om de innovatieve schilder kennis te laten maken met de PPG SprayMaster® geven SprayMaster®-specialisten demonstraties met een speciale SprayMaster® Wagon. Zie voor meer informatie en het aanvragen van een live demonstratie www.ppgspraymaster.nl

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%