Platform voor de interieurbouwbranche
Opening Doors – Onzichtbaar deurbeslag voor alle types binnendeuren

Opening Doors – Onzichtbaar deurbeslag voor alle types binnendeuren

Wie voor een strak interieur op zoek is naar binnendeuren die onzichtbaar in de wand opgaan, is bij Argenta en ROB aan het juiste adres. Van deurlijsten en scharnieren over schuifdeurbeslag en zelfs plinten: daarvan is voortaan niks meer te zien. Als trendsetters in hun vakgebied staan beide merken dan ook garant voor een strak interieur met onzichtbaar ingewerkte draai-, pivot- en schuifdeuren die de high end minimalistische look nergens verstoren. Dat ‘invisible concept’ vormt de rode draad in het productassortiment dat de lading dekt voor alles wat met ‘opening doors’ te maken heeft.

Met het onzichtbare aluminium Invisidoor kader ingepleisterd, blijft alleen het essentiële van binnendeuren over en ontstaat er een uitgepuurd resultaat. Gesloten deuren en wanden vormen één geheel. Er is niet langer sprake van storende omlijstingen en de Invisible scharnieren worden zo gemonteerd dat ze van buitenaf niet zichtbaar zijn. Het complete onzichtbare deursysteem zorgt er bovendien voor dat elke draai- of pivotdeur perfect in lijn met de wand ligt.

Met de nieuwe Invisidoor S van argenta is dat voortaan ook voor schuifdeuren het geval. Het deurblad van de Invisidoor S (met de ‘S’ van ‘Slide’) valt in gesloten stand perfect in hetzelfde vlak van de wand waarin die ingewerkt zit. Zo is die volledig onzichtbaar aan één kant van de muur, wat zelfs een handgreep overbodig maakt. Bij het openen schuift het deurblad weg in de wand: een plaatsbesparende eigenschap die ook alle andere argenta pocketdeuren typeert.

De gleuf die achterblijft in de muur met de schuifdeur in gesloten positie wordt daarbij afgedicht door een bewegend afdekprofiel. Dit schuifdeursysteem is bruikbaar voor houten schuifdeuren tot 40 kg en is standaard uitgerust met een ‘softclose’ en ‘auto-eject’ systeem om makkelijker te bedienen. Alle onderdelen van het ingewerkte deurbeslag zijn steeds makkelijk bereikbaar om te kunnen demonteren en afregelen.

Plaatsbesparende schuifdeuren

Schuifdeuren zorgen er dankzij het argenta SDX-inbouwsysteem voor dat het open gevoel in interieurs nog meer behouden blijft, terwijl je twee ruimtes toch in een vingerknip opnieuw van elkaar kan scheiden. Met het deurblad dat in de wand wegschuift, verlies je bovendien geen vierkante cm muur in huis. En dat is qua plaatsbesparing in steeds compactere woningen een absolute meerwaarde. Bovendien is ook hier van het deurbeslag niets te zien, alles kan onzichtbaar ingewerkt worden in het (verlaagd) plafond, terwijl het deurblad toch steeds makkelijk af te regelen en te demonteren blijft.

Het totaalplaatje klopt dankzij ‘onzichtbare’ plinten

Met het Invisible Concept trekt argenta z’n concept zelfs door tot op het niveau van de plinten. De nieuwe ‘onzichtbare’ kleefplinten zijn vooral interessant omwille van hun eenvoud in plaatsing en uitwerking. “Het is een heel aantrekkelijke oplossing omdat je er de detaillering die je in je hoofd hebt mee in de praktijk vertaald krijgt, tot en met de uiteindelijke afwerking, terwijl de totaalprijs toch binnen de perken blijft”, klinkt het bij interieurarchitecten die hier al mee werkten.

Eenvoud in uitstraling, vakkennis in uitvoering

Deuren met een onzichtbaar kader zien er strak en eenvoudig uit, maar de productie en plaatsing is dat allerminst. Er komt meer techniek bij kijken dan bij een deur met kader en omlijsting. En uiteraard moeten de plaatsing van het aluminium deurkader met onzichtbare Neo S5-scharnieren en magneetslot met de nodige zorg gebeuren. Dit type kaders moet trouwens zowel mechanisch bevestigd worden als met montageschuim. Uiteraard vergt ook het pleisterwerk nadien de nodige aandacht voor een strak eindresultaat.

Zelfs glazen schuifdeuren tot 150 kg onzichtbaar ingewerkt

Wie droomt van een kamerhoge, glazen schuifdeur ziet voor het strakst mogelijke resultaat natuurlijk het liefst niets dan glas. In dat geval zorgt het nieuwe ROB Punch schuifdeurbeslag voor de ideale oplossing, want daarvan kan zowel het loopprofiel als de glasklem onzichtbaar in het plafond weggewerkt worden. En dat terwijl de glazen schuifdeuren altijd in de hoogte regelbaar en steeds perfect demonteerbaar blijven. Tegelijk is er even goed een bovenprofiel beschikbaar voor montage tegen de muur of in een (glazen) wand. En dat voor glazen schuifdeuren tot 150 kg zwaar met glasdiktes van 8, 10 en 12 mm. Optioneel uitgerust met een ‘soft-close’ en ‘soft-open’ systeem, remt de glazen deur zowel bij het sluiten als bij het openen automatisch af. 

www.argent-alu.com
www.rob.be   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.