Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuw en exclusief bij Ostermann: Furniture Linoleum kanten

Nieuw en exclusief bij Ostermann: Furniture Linoleum kanten

Wie bij meubelelementen met Furniture Linoleum oppervlakken hetzelfde materiaal voor de kanten wil gebruiken, kan bij Ostermann nu de in kleur én structuur passende Furniture Linoleum kanten bestellen. De nieuwe kanten zijn in 24 verschillende kleuren direct uit voorraad leverbaar.

Furniture Linoleum is het perfecte materiaal voor het vormgeven van bijvoorbeeld high-end bureaus en designmeubels. Het materiaal is 150 jaar geleden ontwikkeld voor de meubelbouw en staat bekend om haar elegantie en duurzaamheid. Voor linoleum worden uitsluitend natuurlijke materialen en herwinbare grondstoffen, zoals lijnolie, natuurlijke harsen, hout/kurkmeel en natuurlijke pigmenten gebruikt. Om de unieke optiek en structuur van het materiaal op de kopse kant van het meubel door te trekken, zijn er bij Ostermann, naast de ABS kanten in passende kleuren, nu ook linoleum kanten verkrijgbaar bij de 24 Desktop-kleuren. De veelvoud aan kleuren loopt van de klassieke kleuren tot en met de nieuwe aardetinten voor een tijdloze uitstraling van meubels. Alle kanten zijn direct uit voorraad leverbaar per rol van 29 meter, in de standaardafmeting 26 x 1,2 mm. Verschillende decoren zijn ook verkrijgbaar in de breedtes 36 en 46 mm. Alle informatie over de nieuwe kanten vinden keuken-, meubel- en interieurbouwers via het zoekbegrip ‘#Highlights09’ op de Ostermann website www.ostermann.eu.

Exclusief bij Ostermann

De nieuwe Furniture Linoleum kanten worden met een speciaal productieproces exclusief voor Ostermann geproduceerd. Tijdens het proces wordt het originele materiaal gescheiden van het donkere draagpapier en in de juiste breedte gesneden om als kantenband te verwerken. De breedte van de kant past bij de plaatdikte van het aan beide zijde met Furniture Linoleum Desktop beklede plaatmateriaal.

Furniture Linoleum kanten verwerken

Bij het in acht nemen van verschillende parameters van de kantaanlijmmachines kunnen de kanten met de kantaanlijmmachine verwerkt worden. In de Online-Shop van Ostermann is een technisch gegevensblad beschikbaar met gedetailleerde informatie en Tips & Tricks voor de verwerking.

Tip van Ostermann

Voor de machinale verwerking van de nieuwe Furniture Linoleum kanten adviseren de experts van Ostermann de PU-smeltlijm REDOCOL Kantomelt PUR of de PU-smeltlijm REDOCOL Kantomelt PUR LM als blok te gebruiken. De laatstgenoemde lijm bevat geen schadelijke stoffen en bovendien is er voor de verwerking geen verplichte scholing nodig. Voor de handmatige verlijming kan de keuken-, meubel- en interieurbouwer de oplosmiddelvrije kantenlijm REDOCOL greenline Kantol gebruiken.

Complete service voor Furniture Linoleum

Voor het vormgeven van meubels met Furniture Linoleum oppervlakken kunnen keuken-, meubel- en interieurbouwers bij Ostermann terecht voor, zowel Desktop linoleum, alsook Bulletin Board (prikbord-linoleum) en de licht gemarmerde of gestructureerde Marmoleum. Leverbaar vanaf 1 meter, per decimeter. Als extra service kunnen de Furniture Linoleum oppervlakken bij Ostermann millimeter nauwkeurig op maat worden gesneden. De keuken-, meubel- en interieurbouwer ontvangt een perfect op maat gesneden oppervlak dat direct geperst kan worden. Eenvoudig en snel te bestellen in de online Configurator. Voor nog meer gemak kunnen hier ook kant-en-klaar op maat geconfectioneerde Furniture Linoleum meubelfronten en -elementen besteld worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.