Platform voor de interieurbouwbranche
Mooie klussen voor interieurbouwers. De juiste mensen op de juiste plek
Belevingsruimte TECHville op het T2-Campus in Genk.

Mooie klussen voor interieurbouwers. De juiste mensen op de juiste plek

ZO! werkt als bemiddelingsbureau voor ZZP’ers en als uitzendbureau. Niet te verwarren met een bureau als Randstad. Volgens mede-eigenaar Leon van den Oever zijn algemene uitzendbureaus eigenlijk niet geschikt als het gaat om een project in de interieurbouw. “Bij een aanvraag wordt dan iemand gestuurd, zonder echt te kijken naar de soort opdracht, wat er nodig is en de zzp’er die hierbij past. Wij mogen het probleem dan vaak alsnog oplossen.”

Weten wie je inzet

“Als specialist weten wij wat er nodig is. We halen veel uit eigen netwerk. De ene vakman is immers de andere niet. Ze hebben vaak verschillende specialismen, werken graag samen, of juist liever alleen. Dankzij deze kennis kunnen wij voor bijna elke opdracht de juiste vakmensen sturen.”

ZO! bestaat ruim 10 jaar. In de loop der tijd specialiseerde het bedrijf van Leon van den Oever en Martin Kouwenberg zich steeds meer in stand- en interieurbouw. Van den Oever: “We kozen hiervoor, omdat we dit onderdeel van de branche erg leuk vinden en omdat we begrijpen hoe het werkt.”

Zelfstandigheid en grote opdrachten

Volgens Van den Oever kan ZO! inte-rieurbouwers opdrachten aanbieden die zij zelf vaak niet kunnen krijgen. “Er zijn veel partijen, groot en klein, die ons weten te vinden voor flexibele montageklussen, zoals Van der Valk.” Door via het bureau te werken behouden ZZP’ers hun zelfstandigheid en zitten zij nergens aan vast. “Wij hebben dankzij onze manier van bemiddelen een nieuwe groep vakmensen aan ons kunnen binden. De zelfstandige ondernemers hadden altijd alles goed voor elkaar en wij helpen hen aan mooie klussen. We blijven op zoek naar leuke samenwerkingen, want ons streven is om de juiste mensen op juiste plek te krijgen.”

ZO! denkt mee met de branche. Zo maakt het bedrijf actief gebruik van de ervaring en vakmanschap van pensionado’s. “In de interieurbouw zijn veel mensen te vinden die al met pensioen zijn, maar eigenlijk niet gemist kunnen worden vanwege de enorme hoeveelheid kennis die ze bezitten. Wij zorgen ervoor dat ze die kennis kunnen doorgeven aan de jonge generatie en werken graag met deze doelgroep.

ZO! regelt en plant

Het bemiddelingsbureau wil de opdrachtgever graag ontzorgen. “We merken dat sommige organisaties soms wel twee mensen in dienst hebben om de administratie te regelen. Het is veel werk, zeker met wisselende opdrachten en verschillende ZZP’ers aan het werk in plaats van vaste dienstverbanden. Het is nu mogelijk om de hele pool via ZO! te laten lopen. Wij zorgen voor een volledig kloppende factuur, op de manier die de opdrachtgever wenst. Zo hoeven de bedrijven geen 60 facturen meer te controleren, maar slechts één. Dat neemt hen erg veel werk uit handen.” Ook de planning kan het bureau eventueel verzorgen. “Zo kan de opdrachtgever bezig blijven met de core business; mooie projecten maken!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.