Platform voor de interieurbouwbranche

Maiburg introduceert watergedragen formaldehydevrije lijm

Duurzaam wonen en werken kan op vele manieren. Dat gaat verder dan alleen kijken naar de bouwschil. Ook bij het interieur kunnen bewoners of pandeigenaren bewuste keuzes maken die bijdragen aan schoon milieu. Denk aan de juiste toepassing voor verf, lijm of het materiaal waar meubilair en andere interieuraspecten van gemaakt zijn.

H.B. Füller en Maiburg, haar verdeler in de Benelux, willen graag een bijdrage leveren aan het aspect duurzaamheid. Met de introductie van de nieuwe PVAc-lijm Rakoll® 4933 bieden ze klanten nu de zekerheid van sterke en betrouwbare lijmen die tevens bijdragen aan het verlagen van gevaarlijke emissies.  

Certificering
De certificering van samengestelde houten producten wordt de laatste jaren strenger. Dit heeft onder andere te maken met de emissie van vluchtige organische stoffen. Met name de uitstoot van formaldehyde. De voornaamste reden is dat formaldehyde ten opzichte van vroeger in een andere gevarenklasse is ingedeeld. H.B. Füller en Maiburg hebben Rakoll® 4933 ontwikkeld om ervoor te zorgen dat klanten kunnen voldoen aan de strengste classificatienormen, terwijl de sterke en betrouwbare lijmverbindingen van Rakoll PVAc-lijmen behouden blijven.

Duurzaamheid en gezondheid
Rakoll® 4933 levert een positieve bijdrage aan het verlagen van emissies van formaldehyde en andere vluchtige organische stoffen van het samengestelde paneel. Tevens zorgt het voor een gezondere werkplek en een schonere binnenlucht die de mensen inademen. 

Rakoll® 4933

Rakoll® 4933 zorgt voor een gezondere werkplek en een schonere binnenlucht die de mensen inademen.

 

Eigenschappen en toepassingen
De witte houtlijm heeft een hoge initiële sterkte en snelle afbinding voor een goede en betrouwbare verlijming. Het product kent tevens een lange houdbaarheid, tot 1 jaar, met een betere productstabiliteit. Bovendien heeft deze lijm een lagere machinecorrosie en minder verkleuring van het hout dan gewone D3-lijmen door een lagere zuurgraad (hogere pH-Waarde). Rakoll® 4933 is uitstekend geschikt voor vlakverlijming van bijvoorbeeld HPL en CPL op een drager, folie en fineer. Het product is daarnaast ook een uitstekende oplossing voor diverse andere toepassingen in de houtverwerkende industrie, waaronder deurenproductie, parketvloeren, meubelindustrie en interieurbouw. Deze duurzame keuze in witte houtlijmen past volledig in het MAIGREEN-concept. Dit is het label van Maiburg met hieronder een duurzaam verantwoord assortiment en ondersteuning bij keurmerken en certificeringen, productkeuzes en -implementaties. Het bedrijf levert verpakkingen van 0.75, 10, 30 en 1100 kilogram rechtstreeks uit haar eigen voorraad, die bovendien zeer aantrekkelijk zijn geprijsd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.