Platform voor de interieurbouwbranche
Kwaliteitsschroeven voor het maken van vakwerk

Kwaliteitsschroeven voor het maken van vakwerk

Schroeven lijken misschien allemaal hetzelfde, maar in de praktijk zijn er grote verschillen. Dat weet ook de vakman. Een goede universeel-schroef laat zich licht en snel indraaien, pakt rap aan en is sterk en tevens buigbaar. In het kort; je moet er snel, eenvoudig en veilig mee kunnen werken én ze moeten optimaal functioneren in verschillende soorten bouwstoffen. Maar voor specifieke toepassingen zijn er soms hele andere handige schroeven ontwikkeld met specifieke oplossingen; zoals vlonderschroeven, beslagschroeven, gevelschroeven, houtbouwschroeven of MDF-schroeven.

Schroeven voor de vakman

Dynaplus® is een Nederlands schroevenmerk dat de laatste jaren veel verschillende schroeven heeft ontwikkeld die het werk leuker, beter én mooier maken. Het zijn echte kwaliteitsschroeven ontwikkeld voor de professionele gebruiker, voor optimaal schroefgemak. Veel mensen kennen de gecoate schroeven voor buitengebruik als alternatief op RVS. In dit artikel willen we het hebben over de oplossingen voor de interieurbouw; want met name de MDF-schroef is een groot succes gebleken en word erg gewaardeerd bij de vakmannen die hem al gebruiken.

Inschroeven in de kopse kant zonder splijten

De Dynaplus® MDF-schroef heeft een zogenaamde ‘diamond-point’ boorpunt. Hiermee kun je zonder voorboren in de kopse kant van plaatmateriaal schroeven, zonder dat het materaal splijt of verdikt. Door de gelaagde opbouw van plaatmateriaal is deze zijde gevoelig voor uitzetten of splijten wanneer je hierin schroeft; maar niet met de Dynaplus® MDF-schroef! De schroef is geschikt voor alle plaatmaterialen zoals MDF-, multi- en spaanplaat die hier gevoelig voor zijn. 

De driehoek-vormige boorpunt aan de schroef zorgt voor maximale boorcapaciteit, maar mét behoud van een hoge uittrekwaarde voor het maken van een stevige verbinding. Zonder het materiaal te splijten en zonder verdikkingen aan de zijkant van het plaatmateriaal. Kortom; een topschroef voor het maken van vakwerk, met name voor interieurbouwers en meubelmakers!

Dynapluspunten: 

· Speciale diamond point boorpunt voorkomt splijten; 
· Maakt inschroeven op de kopse kant zonder voorboren mogelijk;
· Wokkel op de schacht voor een goed aantrekeffect;
· Freesribben onder de kop voor een strakke afwerking. 

Voor beslag op de kopse kant

Er is onlangs een hele specifieke probleemoplosser toegevoegd aan het assortiment voor de interieurbouwer. Een schroef voor het monteren van beslag op de kopse kant van de plaat; de Dynaplus® interieurplaat beslagschroef. Met dezelfde eigenschappen als de MDF-schroef maar dan met een speciale lage en kleine platkop voor in het beslag. Denk hierbij voorbeeld aan het vastzetten van pianoscharnieren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.