Platform voor de interieurbouwbranche
Kennissessie Automatisering Plaatbewerking

Kennissessie Automatisering Plaatbewerking

Ontdek jouw toekomst op 9 februari bij De Groot in Rosmalen.

We staan voor veel uitdagingen in de komende jaren. Met meer woningen is er ook meer vraag naar meubels. Hybride werken betekent meer werkplekken per persoon. Beurzen zijn weer helemaal terug van weggeweest. De vraag blijft onverminderd groot en het personeel schaars.

Automatisering is hét antwoord op de uitdagingen voor de plaatbewerking. Tijdens deze interactieve ochtend op 9 februari 2023 ontdek je welke kansen er voor jou liggen.

Programma Kennissessie Automatisering

De Groot Bewerkingsmachines in Rosmalen organiseert jaarlijks de kennissessie automatisering. Op deze dag worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van bewerkingsmachines en software besproken. Naast interessante presentaties is er ook voldoende ruimte om te netwerken. Toegang is gratis. Het programma van de kennissessie van dit jaar:

08.00 uur                Ontvangst met ontbijt

09.00 uur                Softwarekoppelingen en automatisering

09.45 uur                Elkekastopmaat.nl – klantverhaal

10.15 uur                Pauze

10.45 uur                Koninklijke CBM – toekomst van personeel

11.15 uur                Plessers Deuren – klantverhaal

11.45 uur                Pauze

12.00 uur                Werkplaats van de toekomst

12.45 uur                IMOS – Integration with Biesse [EN]

13.15 uur                Afsluiting en napraten tijdens lunch

Softwarekoppelingen en automatisering

Hoe stuur je jouw machines aan vanuit externe pakketten? Welke softwarekoppelingen zorgen voor een hogere productie? Hoe kun je real-time inzicht hebben in elk onderdeel van je productie? Tijdens deze presentatie deelt de afdeling Automatisering van De Groot Bewerkingsmachines veel voorbeelden van de mogelijkheden rondom softwarekoppelingen.

Elkekastopmaat.nl – klantverhaal

Samen met zijn team maak Dick van den Brink letterlijk elke kast op maat. Vorig jaar investeerden hij in een Biesse Rover A CNC-freesmachine en een Brema Eko 2.2 verticale CNC-boormachine. De aansturing van hun machines gebeurt vanuit PaletteCAD. Tijdens dit klantverhaal ontdek je hoe Dick tot deze keuze is gekomen en hoe ze hun proces hebben aangepast om het maximale uit hun machines te halen.

Koninklijke CBM – Toekomst van personeel en verduurzaming

Anouk van Stipriaan en Monique van Niekerk van Koninklijke CBM verzorgen een presentatie over de toekomst van personeel. Wanneer we verder gaan automatiseren zullen de rollen van personeelsleden ook veranderen. Hoe bereid je je daar op voor? Wat wordt er nu al gedaan om personeel van de toekomst op te leiden? Je ontdekt het in deze presentatie.

Plessers Deuren – klantverhaal

Ruben Plessers nam vorig jaar het Biesse Winstore platenmagazijn met gekoppelde Rover CNC-nestingmachine in gebruik. Niet alleen het machinepark is geautomatiseerd, maar ook de software is op maat gemaakt om 100% aan te sluiten op het proces van Plessers Deuren. Ontdek tijdens dit klantverhaal de mogelijkheden én de resultaten van vergaande automatisering.

Werkplaats van de toekomst

Productspecialist voor plaatbewerking, Arjan Hannewijk van De Groot, neemt je mee in de werkplaats van de toekomst. Wat zijn de grote en kleine ontwikkelingen op het gebied van plaatbewerking en welke voordelen kun jij daar uit halen?

IMOS – Integration with Biesse [EN]

IMOS, wereld marktleider in 3D tekensoftware voor interieurs en meubels, kondigde vorig jaar een nieuwe samenwerking met Biesse aan onder de naam IX by IMOS. Deze live demonstratie laat zien hoe je met één pakket van idee tot productie komt.

Aanmelden voor de kennissessie

Het aantal plekken voor deze kennissessie is beperkt. Je kunt jouw plek reserveren via de website van De Groot. Ga hiervoor naar: www.degroot.nl/blog/kennissessie-automatisering-plaatbewerking-2023.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.