Platform voor de interieurbouwbranche
Kasten op maat voor een nieuwe gezinswoning
Gestoffeerde eetbank.

Kasten op maat voor een nieuwe gezinswoning

En ruim binnen het budget!

Houtbewerking op maat: het is voor veel meubelmakers een dagelijkse uitdaging. Maar sinds Cutr – gevestigd in Amsterdam – als intermediair op de Nederlandse markt kwam, is die uitdaging een stuk minder ingewikkeld. Het gemak dient de mens én de meubelmaker! In dit artikel bespreken we een mooie case van Cutr.

Bij dit project ging het om een interieurontwerp voor een nieuwe gezinswoning. Het concept voor het ontwerp moest worden getransformeerd naar een reeks 3D-bestanden. Die bestanden zouden vervolgens worden geoptimaliseerd voor productie. Cutr werd ingeschakeld en dat bleek een goede keuze. Men kon uiteindelijk de productiekosten met 30% verlagen. 

De woonkamer met planken, behang op maat en bronzen details.

Hoe ging dit in z’n werk?

De klant benaderde Cutr met een conceptontwerp voor het interieur van de nieuwe gezinswoning. Op dat moment was de bouw van het huis bijna klaar. De eigenaren stonden klaar om de onderaannemers te verwelkomen voor het leggen van de vloeren, het schilderen, behangen en het installeren van de keuken. Kortom, het gehele interieur. Het verlanglijstje van de bewoners was helder: een entreekast met kapstok, een vier meter lange gestoffeerde inbouwbank met daaronder een verborgen opbergruimte, op maat gemaakte lades, een studeerhoekje voor de kinderen rond de open haard, displayplanken in de woonkamer met een op maat gemaakte behangrug en bronzen randdetails, twee kinderkasten, een dubbelzijdige inloopkast met kaptafel en bronzen glasdetails én op maat gemaakte wandpanelen voor de hoofdslaapkamer met daarbij een ‘zwevend’ nachtkastje.

Een van de twee kinderslaapkamers: een kledingkast met een knus ingebouwd leeshoekje.

Luke Montgomery van Cutr: “Er werd gekozen voor Beemsterboer interieur Interieur uit Heerhugowaard. Vanwege hun kwaliteit en voor hun oog voor detail. Beemsterboer interieur interieur is al 40 jaar een fabrikant in de branche en al enkele jaren een partner van Cutr.” 

Terwijl Cutr met online modules het concept concreter maakte voor de productie, leverde Beemsterboer interieur interieur een definitieve set technische tekeningen en productiebestanden die specifiek pasten bij hun productiemethoden. Beemsterboer interieur interieur bezocht de locatie twee keer. De eerste keer om het project in zijn geheel te begrijpen en om voorlopige metingen uit te voeren. Het tweede bezoek was een vervolgcontrole nadat alle vloer- en wandafwerkingen waren uitgevoerd. Cutr en Beemsterboer interieur interieur maakten vervolgens een tekenset om tot een definitieve opzet te komen voor de productie. 

Het team van Beemsterboer interieur interieur kon daardoor heel effectief én kostenbesparend meerdere prachtige kasten en interieurmeubels produceren en monteren. Beemsterboer interieur interieur: “Met de hulp van Cutr konden we de installatie tussen de verschillende onderaannemers goed coördineren. Zo zorgden we ervoor dat het project naadloos verliep. Het eindresultaat is helder: we hebben een zeer tevreden eindklant die niet alleen blij is met alles wat is opgeleverd – en die nu een prachtig huis heeft – maar die ook blij is met het feit dat de kosten ver binnen het oorspronkelijke budget bleven.”  

Hoe Cutr hielp: het stappenplan 

1. Het optimaliseren van de ontwerpen voor productie;

2. Adviseren over specifieke afwerkingstips en -trucs;

3. Beheren van het project volgens een strikte tijdlijn en budget;

4. Afstemming met onderaannemers;

5. Handhaving van de kwaliteitscontrole gedurende de gehele bouw;

6. Inkoop van de productiepartner: Beemsterboer interieur Standbouw.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.