Platform voor de interieurbouwbranche
Jong Management Interieurbouw deelt graag

Jong Management Interieurbouw deelt graag

Op 10 maart 2022 was de Jong Management bijeenkomst van Koninklijke CBM. Martijn de Groot, directeur van De Groot Bewerkingsmachines en kersvers CBM Jong Management lid, zette de deuren van zijn bedrijf open voor deze bijeenkomst. Dynfos Business Solutions, CBM en Woub verzorgden de presentaties tijdens de middag. Hoewel de uitdagingen groot zijn, wordt één ding duidelijk tijdens de middag: de volgende generatie interieurbouwers gaat de uitdagingen sámen aan!

CBM Jong Management

Leden tot 45 jaar zijn van harte welkom bij de CBM Jong Management club. Het doel van Jong Management is jonge ondernemers te helpen groeien in hun rol als manager. In een actieve Whatsapp-groep worden nieuws en ervaringen gedeeld en kan ook om hulp gevraagd worden. Bijeenkomsten als vandaag versterken de band tussen de leden en brengt bedrijven dichter bij elkaar. CBM Jong Management is dan ook een geweldig voorbeeld van een succesverhaal. Het aantal leden groeide in de afgelopen jaren van 35 naar meer dan 100. De voorzittershamer wordt vandaag door Lars van Gruythuisen met een dubbel gevoel doorgegeven aan Peter Jager. “Ik heb gelukkig dankzij corona een bonusjaar gekregen, maar vandaag moet ik toch echt mijn plek afstaan,” aldus Lars.

Nieuwe voorzitter CBM Jong Management Peter Jager

Woub

Communiceren doen we tegenwoordig via tientallen verschillende kanalen. Als een aap met een smartphone schakelen we continu tussen mail, Whatsapp, CRM, en nog veel meer apps. Logisch dat je soms het overzicht weleens kwijt bent. Woub medeoprichter Lorenzo Zuppelli liep hier een aantal jaren geleden ook tegenaan en kon maar net een burn-out voorkomen. Tijdens een openhartige presentatie deelde hij met de jonge ondernemers wat hij geleerd had in de afgelopen jaren. Met zijn projectmanagement-tool Woub helpt hij ondernemers grip te krijgen op hun chats, agenda en takenlijst.

Lorenzo Zuppelli geeft Masterclass ‘Meer rust in je werk’

Dynfos Business Solutions

teampresentatie tijdens de middag. 3D-tekenen en een ERP-systeem lijken voor veel bedrijven misschien nog ver-van-hun-bed, maar in deze presentatie leren we dat niets minder waar is. 3D-tekenen blijkt heel gemakkelijk en de mogelijkheden oneindig. Direct je werkstuk vanuit alle kanten bekijken en beoordelen, scharniertje toevoegen, rijenboring maken; je hoeft er geen wiskunde-studie voor gedaan te hebben. Dynfos zorgt ervoor dat alle data naadloos samenwerkt met je Dynfos ERP-systeem, presentatie-tool en uiteraard met je CNC-machine, opdeelzaag of kantenaanlijmer.

Live demonstratie IronCAD door Bas Korfage

Duurzame inzetbaarheid

Anouk van Stipriaan is adviseur duurzame inzetbaarheid bij CBM. In die rol helpt ze CBM-leden met personeelsvraagstukken. Een thema dat hoog op de lijst met uitdagingen staat bij de Nederlandse interieurbouwer. We leren hoe we ons voor kunnen bereiden op een toekomst waarin we andere kennis en kwaliteiten nodig hebben. Bied bestaande personeelsleden daarom perspectief. Laat zien waar het bedrijf naar toe groeit en vertel wat hun rol in die transitie is. Bestaand personeel behouden is vele malen voordeliger dan nieuw personeel werven.

Presentatie Duurzame Inzetbaarheid door Anouk van Stipriaan

Je maakt het met De Groot

Na alle presentaties is een wandeling door de showroom van De Groot Bewerkingsmachines een welkome afwisseling. Marketeer Kirsten van Beerendonk begint met de slogan ‘Je maakt het met De Groot’. Niet zomaar een mooie slogan, maar een belofte, zo horen we.

Door middel van een prachtige showroom met tientallen werkende machines en vele verschillende soorten evenementen is dit een geweldige plek om je te oriënteren op een toekomstbestendig machinepark. Het team van De Groot is druk bezig met het implementeren van slimme tools waarmee stilstand tot een minimum beperkt wordt, zo zien we op de serviceafdeling. Kirsten sluit af: “Als jij alle kennis hebt om de juiste oplossing te kiezen, een goed proces hebt ingericht en geholpen wordt door een team wat ernaar streeft om jouw machine altijd operationeel te hebben. Dan kun jij maken wat je wilt maken, op het moment dat je het wilt maken. Dan maak jij het met De Groot.”

Bezoek werkplaats tijdens rondleiding De Groot door Kirsten van Beerendonk

Delen is vermenigvuldigen

Waar de vorige generatie interieurbouwers wel eens hun deuren gesloten hield voor concurrenten, is de nieuwe generatie overduidelijk gewend om te delen. De jonge ondernemers delen hun zorgen en successen met elkaar en er wordt veel geleerd van elkaar. Wat een genot om te zien dat het prachtige vak van meubelmaker in de handen is van deze enthousiaste generatie. Een prachtig interieur is voor de toekomst gewaarborgd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.