Platform voor de interieurbouwbranche
Innovatief reinigingssysteem voor alle lakinstallaties

Innovatief reinigingssysteem voor alle lakinstallaties

Moderne lakinstallaties zorgen voor een kwalitatief hoogwaardig en efficiënt coatingproces – maar zijn ook zeer onderhouds- en reinigingsintensief. Lakken hechten immers niet alleen goed aan het gewenste oppervlak, maar ook aan lakleidingen, pompen en transportbanden. Hoe hoger de kwaliteitseisen aan het oppervlak, des te beter de systemen moeten worden gereinigd . En… des te meer kosten er ontstaan door de aanschaf van reinigingsmiddelen en uitvaltijden van de machines. 

Dankzij de gelachtige consistentie heeft ADLER Clean-Smart Gel een sterk reinigingseffect in lakleidingen.

Vooral het lakken van kleine aantallen brengt vaak een enorme extra inspanning met zich mee. Maar dat is buiten ADLER Clean-Smart van de Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER gerekend: dit innovatieve reinigingssysteem voor watergedragen lakken garandeert een betrouwbare, efficiënte en milieuvriendelijke reiniging van alle coatinginstallaties, van handspuitpistool tot spuitautomaat.

Uniek reinigingssysteem

”Als premium leverancier bieden we onze klanten niet alleen hoogwaardige verven en lakken voor elke toepassing, maar zien we onszelf ook als servicepartner voor het complete lakproces”, aldus Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux in Heeze. Hij benadrukt dat het reinigen van lakinstallaties vaak een onderschat onderdeel van het coatingproces is: “Uitvaltijden door verstopte sproeiers kosten waardevolle productietijd, en verontreinigde leidingen of transportbanden tasten de kwaliteit van het gelakte oppervlak aan.” 

ADLER Clean-Smart B&P werd speciaal ontwikkeld voor transportbanden.

De afdeling R&D heeft daarom ADLER Clean-Smart ontwikkeld. Dit unieke reinigingssysteem voor watergedragen lakken bestaat uit ADLER Clean-Smart B&P voor transportbanden en lakleidingen of -pompen, ADLER Clean-Smart Gel voor lakleidingen en ADLER Clean-Smart 2K voor 2K-systemen. Alle drie de reinigingsmiddelen worden gekenmerkt door een hoge mate van efficiëntie en een uitstekende reinigingskracht. Hierdoor wordt niet alleen tijd en geld bespaard, maar blijft ook de VOS-uitstoot laag. Daarnaast is elk reinigingsmiddel perfect geoptimaliseerd voor zijn specifieke toepassing, licht Cremers toe: “Bij ADLER Clean-Smart B&P hebben we de schuimvorming geminimaliseerd, zodat het blik niet overloopt en er niet nog meer verontreiniging ontstaat.” 

ADLER Clean-Smart 2K is compatibel met veel verschillende verharders en heeft een extreem laag acetongehalte. Zo kan de verharder niet uitkristalliseren en hoeven de leidingen minder vaak te worden vervangen. Volgens Cremers is ADLER Clean-Smart Gel bijzonder populair bij verwerkers: “De reinigingsvloeistof hecht door zijn gelachtige structuur heel goed aan de lakleiding en heeft hier een krachtige werking. Hierdoor worden ook oude lakresten verwijderd, die anders de sproeiers zouden kunnen verstoppen of het lakoppervlak zouden kunnen verontreinigen.“

Universeel en milieuvriendelijk

Van handspuitpistool tot spuitautomaat of -robot, van meubelmakers tot industriële keuken- en meubelfabrikanten: ADLER Clean-Smart kan universeel worden gebruikt in alle coatingsystemen voor watergedragen lakken en is ook compatibel met producten van andere leveranciers. Bovendien scoort het systeem punten met zijn milieuvriendelijkheid, want ondanks zijn sterke reinigingskracht heeft ADLER Clean-Smart een duidelijk lagere VOS-uitstoot dan vergelijkbare producten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.