Platform voor de interieurbouwbranche
Iedereen heeft baat bij een snelle en nauwkeurige montage van corpussen

Iedereen heeft baat bij een snelle en nauwkeurige montage van corpussen

Uitvinder van de originele houten lamel blijft investeren in innovatieve verbindingsmethodes

Deuvelen, lijmen en persen was vele jaren dé manier bij uitstek om corpussen te monteren. Vandaag blijven houten deuvels en lamellen nog steeds betrouwbare verbinders, maar er bestaan ook al heel wat andere verbindingsmethodes, bijvoorbeeld klik- en magneetsystemen en geschroefde verbindingen met metalen beslag of plastic lamellen. P-System en Cabineo van specialist Lamello, de uitvinder van de originele houten lamel, maken het leven van de verwerker gemakkelijker en zorgen voor een aanzienlijke tijdbesparing.

lamello1_clamex-p-14-cnc-focus-bild-kopieren

P-System

Het innovatieve precisieverbindingssysteem P-System garandeert een perfect passende verankering, kan eventueel zonder lijm of schroeven gemonteerd worden. Dit P-System is gebaseerd op een groef met achtersnede, waarin verbinders met verschillende functies geschoven en sluitend verankerd kunnen worden. Er zijn twee mogelijkheden om de P-System-groef te maken: manueel met de Zeta P2-groeffreesmachine of met CNC-technologie. De bijhorende verbinders zijn Clamex P-10/P-14, Tenso P-10/14 en Divario P-18.

“De Clamex met zwenkbare vergrendeling is ideaal voor demonteerbare meubels. Twee geïntegreerde geleidepennen zorgen voor wringvastheid en maken extra positioneringselementen, zoals pluggen overbodig. De nieuwe demonteerbare Clamex P-14 CNC wordt via een hendel verbonden en lijnt de verbindingshelften al tijdens de montage uit. Deze verbinder bevindt zich centraal op één lijn en door deze precieze uitlijning kan men kiezen tussen een 6 mm boring voor afdekkappen of een 5 mm boring zonder afdekkappen”, legt Marc Demares, zaakvoerder bij Lamello België, uit.

“Het zelfspannende verbindingsbeslag Tenso P wordt gekenmerkt door een unieke spankracht, waardoor werkstukken zonder lijmklemmen of persen vastgelijmd kunnen worden. Deze verbinder kan met of zonder voorspanclip gebruikt worden. Bij kleinere meubelen met slechts één of twee verbinders, bij kleinere werkstukken en verbindingen van 90° is er geen voorspanclip nodig, terwijl je bij grotere elementen met meerdere verbinders en bij verstekverbindingen best de Tenso met voorspanclip verkiest.”

De Divario, tot slot, is een zelfspannende, onzichtbare en inschuifbare verbinder, waarmee een uittrekbare plank of een scheidingswand met mooi gesloten voegen in een reeds gemonteerde kast geschoven kan worden. Dankzij deze verbinder krijgt de gebruiker meer vormgevingsvrijheid, zonder aan stabiliteit in te boeten.

SZ_Cabineo_8_M6_430x297mm_CH-de_190911.indd

Cabineo

De eendelige verbinder Cabineo wordt gekenmerkt door een efficiënte bewerking, een snelle montage, een hoge spankracht en stabiele verbindingen. Dankzij de zuivere oppervlaktebewerking is een bewerking van de onderdelen op alle soorten CNC-machines, waaronder ook eenvoudige 3-assige machines en nestingmachines, mogelijk. Deze verbinder kan al tijdens het productieproces in de werkstukken gemonteerd worden. Zo zijn die stukken gemakkelijk stapelbaar voor het transport en zijn er geen uitstekende delen die beschadigingen kunnen veroorzaken. De verwerker moet geen losse beslagdelen monteren, waardoor de montagetijd aanzienlijk verkort wordt en het risico op fouten vermeden wordt.

“Deze productfamilie blijft groeien. De Cabineo 8 M6 biedt alle bestaande voordelen van de Cabineo en nog veel meer. Zo kan het systeem nu ook gebruikt worden om verbindingen te maken met materialen als aluminium, staal of HPL. Als er niet direct een schroefdraad in het dragermateriaal gesneden kan worden, biedt Lamello een inslaghuls aan”, sluit Marc Demares af. “Ook de stevigheid werd verbeterd. Met een doorgangsboring worden de hulzen van Lamello in de middenwanden ingeslagen, waarop dan aan beide zijden de Cabineo geplaatst worden.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.