Platform voor de interieurbouwbranche
Geniaal digitaal: de nieuwe Metabo app met eenvoudige registratie, productinformatie en trillingscalculator

Geniaal digitaal: de nieuwe Metabo app met eenvoudige registratie, productinformatie en trillingscalculator

Eenvoudiger is niet mogelijk: met de nieuwe Metabo app kunnen professionals hun machines snel registreren, ontvangen zo de verlengde garantie van 3 jaar en hebben alle technische informatie altijd binnen handbereik. Bovendien geeft een geïntegreerde trillingscalculator aan, hoelang gebruikers met een machine kunnen werken, zonder dat dit een gezondheidsrisico vormt.

De machinecode scannen en direct 3 jaar garantie ontvangen – dat kan met de nieuwe Metabo app. Dit nieuwe digitale hulpmiddel van de fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen maakt de registratie, evenals het zoeken naar machines en dealers nu eenvoudiger dan ooit tevoren. Een geïntegreerde trillingscalculator zorgt daarbij voor meer veiligheid. „Wij hebben de app ontwikkeld om professionals en dealers bij hun dagelijkse werkzaamheden te ondersteunen. Daarbij was het voor ons bij de ontwikkeling heel belangrijk dat de app eenvoudig en intuïtief bediend kon worden“, zegt Nina Sternberg, projectleider van de afdeling Business Development van Metabo. Tot nu toe moest bij de registratie van machines het serienummer handmatig worden ingevoerd. Dankzij de Metabo app kan deze nu worden gescand: gewoon met de smartphone de code op de verpakking van de machine scannen – en de machine is meteen geregistreerd. Daarvoor hoeft de machines niet eens te worden uitgepakt. Facturen kunnen gefotografeerd en daarna voor de registratie van de machine geüpload worden en zijn zo bij reparaties snel bij de hand. Een overzicht in de app verschaft gebruikers informatie over de aankoopdatum, het garantiecertificaat en de dealer.

Service gegarandeerd

Met de nieuwe app is de verwerking van diensten heel eenvoudig: „Ook dealers  kunnen de machines  van de professionele eindgebruiker gemakkelijk met de app registreren. Daarmee ontvangen dealers en gebruikers snel en probleemloos een uitgebreide garantie van 3 jaar. Professionals hebben bovendien de mogelijkheid hun machines voor de Metabo All-In Service en de Metabo Full Service te registreren“, vertelt Sternberg. „De Metabo app betekent voor ons een belangrijke stap vooruit om onze diensten te digitaliseren. Wij hebben een doordacht en professioneel serviceconcept – en nu bieden wij ook digitaal de mogelijkheid“, zegt Steffen Präger, Business Development Manager voor service-concepten bij Metabo. De app zal continu met nieuwe functies worden uitgebreid. „Daarbij staat een ding voor ons centraal: de functies moeten gebruikers helpen om nog sneller en efficiënter te werken“, vult Sternberg aan.

Naar dealers en machines zoeken

Gebruikers kunnen via de app dealers in Nederland vinden. Ook LiHD-partners worden weergegeven, d.w.z. dealers die hun klanten extra voordelen en specifieke adviezen over de Metabo LiHD-accu-technologie bieden. Bovendien zijn in de geïntegreerde productcatalogus in de app alle Metabo machines met de bijbehorende technische details te vinden.

Dat is de moeite waard

Echter de app informeert gebruikers niet alleen, maar beschermt hen ook: een geïntegreerde trillingscalculator berekent snel en nauwkeurig hoeveel uur er met een machine gewerkt kan worden, zonder daarbij een gezondheidsrisico te vormen. Daarvoor maakt de app gebruik van de opgenomen trillingswaarden van alle Metabo machines. Ook als de gebruiker met verschillende machines op een dag werkt, bepaalt de trillingscalculator in slechts enkele stappen het maximale aantal werkuren per machine. Ook met machines van andere fabrikanten kan rekening worden gehouden als de trillingswaarden daarvan bekend zijn. „Voor de berekening kiest men de betreffende machines en ziet dan direct hoeveel uur hij met de betreffende machines mag werken“, vertelt Sternberg. Een groene smiley betekent: geen enkel probleem. Metabo machines met een geïntegreerde Autobalancer zijn hier duidelijk in het voordeel: „Met de app kan men heel goed zien hoeveel deze functie eigenlijk uitmaakt en, dat hij in het belang van de klant werkt“, zegt Sternberg. De Metabo Autobalancer compenseert onbalans bij doorslijp- en afbraamschijven en de Metabo VibraTech-functie (MVT) ontkoppelt tevens het handgreepgedeelte. Zo kunnen trillingen tot wel 50% worden verminderd.

De nieuwe Metabo app is in 21 talen per direct gratis verkrijgbaar in de Apple App Store en in de Google Play Store. Wie alleen de productcatalogus of de zoekfunctie voor het zoeken naar leveranciers wil gebruikt, hoeft zich niet te registreren. De informatie over onze machines en dealers is voor iedereen toegankelijk.

Machines registreren, naar machines of dealers zoeken en een betere bescherming bij het werk dankzij de trillingscalculator – dat alles biedt de nieuwe Metabo app. De app ondersteunt professionals en dealers bij hun dagelijkse werk en kan heel eenvoudig en intuïtief worden bediend.

Assistent bij het dagelijkse werk: met de nieuwe app van Metabo beschikt men  nu in een handomdraai over alle informatie betreffende hun gereedschap.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.