Platform voor de interieurbouwbranche
Ergonomische hulpmiddelen voor meer comfort
Met slimme, ergonomische hulpmiddelen kan men veilig en ergonomisch verantwoord zwaar lichamelijk werk doen zonder de rug te belasten.

Ergonomische hulpmiddelen voor meer comfort

Ostermann biedt de keuken-, meubel- en interieurbouwer een veelvoud aan ergonomische hulpmiddelen aan om fysiek zware werkzaamheden te verlichten – uit de praktijk, in de praktijk. Met de ‘platendrager Comfort’ is het bijvoorbeeld veel gemakkelijker om grote panelen op te tillen en te verplaatsen. Alle producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden snel en betrouwbaar geleverd.

Zware lijmverpakkingen kantelen en legen, deuren monteren en inhangen, grote panelen verplaatsen of complete meubelstukken naar de (eind)klant transporteren … het zijn slechts enkele voorbeelden van de dagelijkse, fysieke werkzaamheden van de keuken-, meubel- en interieurbouwer. Bij een verkeerde beweging of door verkeerd tillen van zware lasten krijgt men vaak rugklachten en gebeuren er ongelukken. Om de keuken-, meubel- en interieurbouwer bij het fysieke werk te ondersteunen biedt Ostermann talrijke oplossingen om ergonomisch(er) te werken aan. Een overzicht van alle direct uit voorraad leverbare producten vindt u via het zoekbegrip “Ergonomische hulpmiddelen” op de Ostermann website www.ostermann.eu. Alle voor 16.00 uur bestelde voorraadartikelen worden door Ostermann nog dezelfde dag verstuurd.

Grote panelen ergonomisch verplaatsen

Voor het uit het paneelrek trekken en tillen van grote platen kan de keuken-, meubel- en interieurbouwer de ‘platendrager Comfort’ gebruiken. Het hulpmiddel is licht van gewicht en heeft een extreem hoog draagvermogen. Door de U-vorm van de stalen beugel, waaraan de twee spanbekken zijn bevestigd, is de platendrager uitermate geschikt om grote panelen aan de voorkant uit het paneelrek te trekken. De zelfinstellende en verwisselbare systeem maakt variabele draaghoogtes mogelijk, is snel en eenvoudig te gebruiken en garandeert het moeiteloos transporteren van voorwerpen, zoals hout, ontvette metalen, kunststof, gipsplaat, minerale stoffen, etc. Er zijn twee verschillende varianten – met een spanwijdte van 0 tot 65 mm en van 60 tot 120 mm – direct uit voorraad verkrijgbaar.

Een handje helpen? Hier is de oplossing!

Optillen, persen en klemmen … Met het eenhandige-montagegereedschap “Viking Arm” kan één persoon het werk van twee personen doen. Het handige hulpmiddel biedt de keuken-, meubel- en interieurbouwer nog meer voordelen: men kan met slechts één hand meubelstukken optillen, verspanen, vasttrekken, uitlijnen en ondersteunen. De Viking Arm heeft een gepatenteerde functie om voorwerpen met een maximaal gewicht van 150 kg gecontroleerd te laten zakken. Hierdoor kan de keuken-, meubel- en interieurbouwer veilig(er) werken.

Nog meer ideeën om ergonomisch te werken Voor het transporteren van meubelstukken vindt men bij Ostermann o.a. ‘klassieke’ draagbanden, gekruiste draagbanden en meubelhonden in het uitgebreide assortiment – alles van één leverancier. Een ander praktisch hulpmiddel om ergonomisch te werken is de Kipp-Boy. De Kipp-Boy is geschikt om nauwkeurig en eenvoudig emmers en vaten tot 30 kg leeg te maken, zonder zwaar te tillen en de rug te belasten. De Kipp-Boy is een ‘must’ voor in elke werkplaats.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.