Platform voor de interieurbouwbranche
Een buitenbeentje in de sector van de houtbewerkingsmachines
Het gamma langscirkelzagen van Störi Mantel omvat 4 verschillende modellen: FLS 120 ECO, FLS 160 ECO, FLS ARROW I en FLS ARROW II.

Een buitenbeentje in de sector van de houtbewerkingsmachines

Kwaliteit en snelheid zijn uitermate belangrijk in de hedendaagse maakindustrie. Dat geldt ook voor interieurbouwers, keukenbouwers, kastenmakers, schrijnwerkers en andere houtverwerkende bedrijven. Noblesse Benelux heeft een sterke reputatie opgebouwd als leverancier van kwaliteitsmachines en –gereedschappen voor de houtindustrie in de Benelux: voor de bewerking van massief hout én voor de interieurbouw en de bewerking van plaatmateriaal. Er wordt daarbij bewust gekozen voor een samenwerking met merken, die één voor één specialist zijn in hun vakgebied. In alles wat men bij Noblesse doet, staat de service aan de klant centraal.

Noblesse Benelux werd zowat 70 jaar geleden als een eenmanszaak opgestart, maar is vandaag uitgegroeid tot een solide KMO met 30 medewerkers, gespecialiseerd in de levering van houtbewerkingsmachines. “Ons assortiment omvat onder meer bandherzagen, afkort- en langszagen, horizontale en verticale boomzagen, vierzijdige schaafbanken, kantrechtbanken en meerbladzagen”, zegt Bert Wittevrongel, bestuurder van Noblesse. 

“Naast verkoop zetten we ook fors in op service. Zo gaan onze technisch geschoolde medewerkers steeds weer op zoek gaan naar een geschikte oplossing voor elke toepassing. Ook voor onderhoud en herstellingen, zelfs bij de oudste machines, kan men bij ons terecht. Verder schrijven we software en beschikken we nog steeds over onze eigen slijpdienst voor bandzagen.”

De zwaargebouwde pneumatische afkortzagen uit de UKS-reeks van Störi Mantel zijn leverbaar met een zaagbreedte van circa 400 mm, 700 mm of 850 mm.

Afkort- en langszagen van Störi Mantel

Störi Mantel is al meer dan 27 jaar actief op de markt van de houtbewerkingsmachines met standaard machines en systemen op maat. Engineering, productie en programmering – alles gebeurt in de vestiging in Roznov (Tsjechië). Vanaf de beginjaren staat de langscirkelzaag centraal. Deze flexibele en veelzijdige machine deelt op en bekantrecht met één enkele zaag. Ze is dan ook handiger dan een horizontale paneelzaag voor het opdelen van massief hout. Het gamma omvat 4 verschillende modellen: FLS 120 ECO, FLS 160 ECO, FLS ARROW I en FLS ARROW II. 

“Störi Mantel staat echter ook bekend voor zijn stabiele afkortzagen. Zo is de KP500 Optim gebaseerd op een zaagmotor met een vermogen van 5,5 kW en een zaagblad van 500 of 550 mm. De bewegingssnelheid van de zaag kan traploos ingesteld worden en het hout wordt zowel boven als op de zijkant pneumatisch aangedrukt”, licht de bestuurder toe. 

“De zwaargebouwde pneumatische afkortzagen van de UKS-reeks zijn in drie types leverbaar met een zaagbreedte van circa 400 mm (UKS400), 700 mm (UKS700) of 850 mm (UKS1000). Op deze machines wordt het hout onder een automatische klem- en beveiligingskap geklemd. De aanvoersnelheid van het zaagblad kan traploos geregeld worden.”

De ST100R(B) is één van de populairste bandherzagen in het gamma van Stenner.

Bandherzagen van Stenner

De eerste contacten tussen Noblesse en Stenner dateren al van 1958 en het duurde niet lang vooraleer verschillende belangrijke zagerijen in Nederland en België voor de technologie van deze Britse fabrikant kozen. 

“Stenner is dé specialist in bandherzagen met of zonder centreerinrichting, met zaagwieldiameters van 914, 950, 1050, 1220 of 1370 mm en zaagbladbreedtes van 100, 130, 150 of 206 mm, met één of twee zagen en normale of schuin instelbare zaagstaanders. Ze zijn uitgerust met een pneumatische zaagbladspanning voor het vlot spannen en ontspannen van het bandzaagblad”, sluit Bert Wittevrongel af. 

“Zo is de ST100R(B) één van de populairste bandherzagen in het gamma met een 15 of 18,5 kW motor, zaagwielen van 914 mm en een bandzaagbreedte van 100 mm, maar ook met een drukzaaggeleiders, multirollengeleidingsplaat en een traploos regelbare aanvoersnelheid.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.